FK Ořechov - SK Babice nad Svitavou 2:1 (1:0)

branky: 3. Cihlář, 65. Kališ - 60. Kučera

sestava. Zich - Hrdlička, Janošek, Koplík - Fiala Zbyněk (85.Slaný), Solomon, Fiala Lukáš., Kališ - Cihlář Jakub, Inwald - Remuta (75. Cihlář  Zdeněk)

 

Zápas hraný o velikonoční neděli provázela nepřízeň počasí. Půl hodiny před zápasem přišel vydatný déšť který se během první vrátil a vydatně skrápěl trávník i hráče. Náročný terén na začátku utkání lépe vyhovoval domácím kteří do zápasu vstoupili neslepším možným způsobem. ve 3 minutě našel dlouhým pasem Remuta naběhnutého Cihláře který se prohnal kolem statického obránce a střelou na vzdálenější tyč nezadržitelně skóroval. I v dalších minutách se se složitými podmínkami lépe vypořádávali domácí. ve dvacáté minutě se ocitl před brankářem na malém vápně osamocený Inwald nedokázal však vyběhnuvšího golmana přehodit. Ve 30. minutě snad jen samotný hlavní rozhodčí ví proč se nepískala penalta. Remuta postupoval sám na brankáře když byl ve velkém vápně v momentě kdy se chystal vystřelit zezadu atakován, nicméně píšťalka zůstala potichu. Do poločasu se hra srovnala a i hosté zahrozili, to když hostující Doležal trestný kop z 22 m otřel o břevno. Babice několikrát dokázali nebezpečně zahrozit většinou však svoje rychlé brejky nedotáhly díky pozorně chytajícímu Zichovi kterému zdatně pomáhala dobrá obrana.

 

Hráče ve druhé půli přivítalo sluníčko a tomělo i vliv na to že se hrál celkem šlušný fotbal. Obě mužstva hráli na mokrém trávníku sice důrazně ale korektně bez záludností. Babice se začali tlačit před branku a měli i mírnou převahu. vyložené šance si však na štěstí pro domácí nepřicházela. Hosté zaslouženě vyrovnali v 60. minutě po rohovém kopu, kdy se hlavou prosadil do té doby dobře hlídaný babický kanonýr Kučera. Domácí mírně vypadli z role a zdálo se že budou strachovat o výsledek protože hosté měli chutě na všechny body. Ořechov však vrátila do sedla povedená akce již po několika minutách od inkasované branky. Po dobrém napadání se k míči na pravé straně dostal Zbyněk Fiala a poslal přízemní centr před branku. Odražený míč si s instinktem zabijáka našel Kališ, který si srovnal mířidla a chladnokrevně prostřelil klubko hráčů i golmana. Do konce zbývalo ještě hodně času a tak se hosté kteří rozhodně nesložili zbraně ještě několikrát pokusili ohrozit branku. Nejblíže vyrovnání byly  80 min kdy se nenápadná hlavička otřela o tyč. V poslední desetiminutovce si už domácí výtězství pohlídali a hosty k vážnějšímu ohrožení nepustili.

Po utkání po kterém si soupeři prohodili pozice v tabulce se mohly radovat domácí. Nutno podotknout že tentokrát i díky dávce štěstí které jim bylo nakloněno.

 

vko