FK Ořechov - SK Moutnice 1:3 (0:2)

branka : 70. Janošek

sestava: Zich - Hrdlička, Janošek, Koplík - Vala, Fiala - Solomon, Vaněk, Slaný - Chyba, Kališ (46. Cihlář Z.)

 

Vzhledem k počasí bylo A mužstvo jediným týmem Ořechova které o víkendu hrálo. A i nad tímto se zápasem se díky dešti, který se spustil hodinu před utkáním, dlouho vysel otazník. Nakonec se počasí umoudřilo, začátek se o 20 minut posunul tak aby voda měla ještě nějakou šanci se vsáknout a šlo se na věc. 

Bohužel předzápasové odhodlání domácích vlítnout na soupeře vzalo za své hned v první minutě. Fatální hrubici vytvořil domácí stoper Janošek, když nedůraznou malou domů nasměroval přímo do běhu hostujícímu útočníkovi který si obhodil brankáře a otevřel skore. Domácí v letargii pokračovali dále a byly opět potrestání. Po desti minutách hosté bez povšimnutí domácích hráčů rozehráli uprostřed hřiště trestný kop, hráč si navedl míč až před vápno (hrálo se na mokrém hřišti takže proč nikdo proti střelci nevystoupil !!!) a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Ořechovští si sice v první půli snažili o korekci ale díky tvrdému direktu  který si nechali uštědřit to byl spíše zmar a vážnější šanci si prakticky nevytvořili a tak to byly hosté kteří předvedli několik nepříjemných střel ze střední vzdálenosti.

Po poločasové přestávce měl Ořechov hned v úvodních minutách několik dobrých příležitostí po rychlých kombinacích, dokonce dvakrát během jedné akce nastřelili domácí břevno ale hosté uvodnímu tlaku i se štěstím odolali. Po části utkání kdy se hrálo především mezi šestnáctkami svitla pro Ořechov naděje. v 70. dokázal tečovanou střelu hrankář Moutnic pouze vyrazit před sebe a Janošek který v tu chvíli operoval na hrotu snížil na 1:2. Domácí se opět vrhly do útoku a  přisli šance na vyrovnání. Tu největší měl v 75. minutě opět Janošek který běžel po pěkné kombinaci sám na brankáře, bohužel však nezachoval v koncovce chladnou hlavu a dobře vyběhnuvšího golmana trefil do břicha. Šanci na body vzali hosté domácím definitivně 5 minut před koncem utkání. Nejprve prošel bez nutnosti výraznějšího souboje od vlastního vápna záložník Moutnic až na roh velkého čtverce, následoval nedůrazně ohehraný míč domácími obránci, ten se dostal opět na kopačky hostů, následovala příhrávka na střed a  tvrdá střela která skončila až v síti a bylo vymalováno. Hosté ukázali svoji efektivitu v koncove a protože vsítili 3 branky a Ořechov jen jeden zaslouženě zvítězili i když jim k tomu dnes domácí svými chybami hodně napomohly.