FK Ořechov - TJ Sokol Střelice 1:0 (1:0)

branka. 15. Solomon (P)

sestava: Zich - Hrdlička, Janošek, Slaný - Chyba (65.Kališ), Fiala, Vaněk, Solomon, Vala - Cihlář J., Staněk

do utkání díky "taktickému" střídání Pepi nezasáhl nadržený Koplík

Za již skutečně podzimního počasí změřili svoje síly družstva z opačných pólů tabulky, nicméně hostující Střelice dokázali ve dvou předchozích utkáních naplno bodovat a tak do Ořechova nepřijeli dát kůži lacino.

Úvodních 10 minut vyznělo lépe pro hosty, nicméně bez vážnějšího ohrožení branky. Ořechov se rozjížděl opět pomaleji ale zato s jistotou postupně břebíral iniciativu. Zlepšení hry domácích vyustilo ve změnu skore. Po autu Střelic na půlící čáře ořechovští vybojovali dobrým napadáním míč pro Vaňka ten ve sprintu přešel přes několik hráčů, poslednímu který ho ve vápně fauloval udělal kličku a následovala penalta kterou s jistotou proměnil Solomon. Od této chvíle do konce poločasu byl Ořechov na hřišti lepším týmem a vypracoval si i několik dobrých příležitostí na navýšení skore. Vaněk nastřelil tyč, Solomon zaměstnal brankáře nepříjemnou skákavou střelou, těsně před předstávkou svoji hlavičku Staněk opět do tyče. Bohužel se druhá branka neurodila a tak bylo zaděláno na nervák ve druhém poločase.

Druhá půle začala opět šancí Solomona buhužel však z blízkosti pouze nastřelil střelického brankáře. Hra se postupně vyrovnala a zajímavých momentů před oběma brankami bylo poskrovnu. V 65. minutě musel po druhé žluté kartě do sprch domácí kapitán Hrdlička a hosté ucítili příležitost. Zvýšili pohyb a agresivitu a i zvhledem k tomu získali územní převahu. Naštěstí hostujícím útočníkům koncovka moc nefungovala (dosavadních 8 vstřelených branek v soutěži je vypovídajících) a v jedinné vyložené šanci je dokázal včasným vyběhnutím vychytat domácí golman. Domácí se s přibívajícím časem stále více zaměřovali na ubránění těsného vedení k čemuž mělo napomoci i střídání těsně před koncem zápasu. Bohužel domácí Vala volil klikatou cestu ke střídačce a tak mu úzkostlivý rozhodčí na cestu ukázal žlutou kartu, vzhledem k tomu že byla druhá tak se nestřídalo ale opět vylučovalo. V poslední situaci byl po kopnutí do hlavy ošetřován domácí srdcař Slaný a pak už se pískal konec. Hosté potvrdili svoje zlepšení a Ořechovu cestu za body určitě hodně znepříjemnili.

 

vko