FK Ořechov - Viktoria Želešice 2:1 (2:1)

branky: 5.Bednář, 38. Cihlář - 32.Řezáč

sestava domácích:

Kopečný - Buček, Kadlčík, Fiala Lukáš - Látal, Prokeš, Solomon, Cihlář, Fiala Zbyněk - Remuta (46. Bartoněk), Bednář

do hra nezasáhly: Hrdlička, Chyba, Slaný, Kocián, Zich

V ryze podzimním počasí za stálého a velmi silného větru se odehrálo derby před zraky početné návštěvy. Své týmy dorazili podpořit i starostové obou vesnic takže mělo i náležitou společenskou úroveň v zákulisí. Vymrzlým divákům nabídlo vše co má derby obsahovat, po většinu času sice spíše boj než povedené fotbalové akce, ale vzruchu na trávníků bylo také dost. Dvě neuznané branky (po každé na jedné straně), přísně odpískaná penalta proti domácím, kterou nakonec dokázal střílecí hráč po vyražení brankářem dorazit i strkanice, které na hřiště vidíme neradi.

Domácí kteří první půli zahájili s větrem v zádech se zaslouženě ujali vedení po povedené kombinaci které předcházelo získání míče na útočné polovině domácím Prokešem, rychlým přenesením a následnou kombinací na jejímž konci stál sám před brankářem Bednář který nezaváhal. Po celou dobu první půle byly domácí díky většímu podybu lepším týmem. Želešice však rozhodně nepůsobili odevzdaným dojmem a měli snahu o ohrožení branky. Domácí mohly svoji převahu navýšit ve 25 min. kdy v šestnáctce důrazně vybojoval míč Remuta který ho i následně poslal za záda brankáře, bohužel si dle názoru rozhodčí počínal v rozporu s pravidly. Za hlavu se chytali domácí fanoušci i po neproměněné šanci dvojice Cihlář - Remuta, kdy si nahrávali sami před de facto prázdnou brankou až nakonec skončila střela mimo.  Po půl hodině protáhl střelou z dálky domácího brankáře Florián. Po jednom z mála centrů které směřovali do domácí šestnácky po souboji tělo na tělo mezi utočníkem s bránícím Lukášem Fialou pískla rozhodčí dost úzkostlivou penaltu pro hosty. Po tomto došlo mimo pozornost rozhodčích ke strkanici a potyčce  (zajímavé je že v ní byly hráči kteří se dané situace vůbec nezúčastnily), při které si patrně hráči potřebovali vyřídit něco hodně zblízka z očí do očí, každopádně toto na hřiště nepatřilo. Po uklidnění se kopala penalta, slabě koplou střelu dokázal domácí brankář pouze vyrazit. Protože se však míč odrazil k neúspěšnému střelci a ten si s dorážkou již poradil a bylo vyrovnáno. Naštěstí pro domácí si vedení v zápase vzaly rychle zpět. Po té co domácí brankář stáhl ze vzduch rohový kop, následoval rychlý výkop, špatná domluva stopera s brankářem a rozběhnutému Cihláři již nedělalo problém zasunout do odkryté branky. Zasloužené poločasové vedení 2:1 pro domácí.

Ve druhé půli vítr ještě zesílil a tentokrát ho měli v zádech hostující hráči Želešic, kteří do útoku poslali nové síly v podobě Starého a Kučery. Domácím se jen těžko dařilo přecházel půlící čáru a udržet déle míč na útočné polovině. Tlak hostů vrcholil v cca 60 minutě kdy se jim podařilo po standartce dostat míč za záda brankáře,díky bohu pro domácí to bylo po hraní hráče v ofsidu a tak gól nemohl platit. Ořechov přečkal tlak hostů a pokud by lépe řešil některé brejkové situace které se mu nabízeli mohlo být klidněji. Po brance volal zejména průnik stále se lepšícího Bednáře jehož prostrčení jen těsně minulo branku. Protože byl však při střele faulován následoval trestný kop Bučka z cca 23 metrů, ktrerý musel nad břevno vytěsnit brankář. Hosté ještě dvakrát dokázali ohrozit domácí branku. Střelu Floriána z levého křídla si však brankář pohlídal a neprosadil se ani Knee na druhé straně díky dobrému vyběhnutí brankáře. Závěrečnou pětiminutovku už dokázali domácí uhrát víceméně na útočné polovině a tak bylo možné vidět zaslouženou radost po závěrečném hvizdu na tvářích domácích.