FKO - Moutnice 2:1 (1:1)

 branky: 3. Kučera, 70. z penalty Ryšavý

 

sestava: Kopečný - Šmída, Staněk, Hrdlička, Slaný - Vaněk. Ryšavý, Fiala, Bartoněk (75. Chalupa) - Kučera (60. Hrdina), Remuta

do utkání nazasáhli připravení Zich a Urbánek

 

Důležité utkání se soupeřem který na jaře z deseti zápasů dokázal 8 zvítězit začal pro domácí dobře. Bartoněk na půlící čáře potáhl míč a přihrávkou mezi dva obránce vyzval ke skórování Kučeru. Ten sice na dvakrát ale přece jen dokázal dostat míč do branky. V 10 min byla k vidění další pohledná akce. Remuta si na prsou zpracoval míč a z voleje ho z dvaceti metrů napálil do břevna. Hosté hrozili díky důrazným a pohyblivým útočnikům hlavně po narážečkách před pokutovým územím. V cca 25 min.  dostal hostující útočník přihrávku mezi dva obránce, Kopečný šel pod nohy  a po střetu golmana s útočníkem který si dokázal píchnou míč těsně před domácím brankářem (byť by ten skončil daleko od branky) kopali hosté penaltu ze které vyrovnali na 1:1. V cca 40. min se po podobném střetu na opačné straně píšťalka neozvala a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. i když se hrál díky oběma soupeřům celkem tempo fotbal, na domácích kopačkách nervozita z důležitosti zápasu způsobovala nepřesnosti ve finální fázi. Domácí měli mírnou územní převahu, hosté však nevynechali jedinou příležitost k ohrožení branky, jako v 60 min Kdy musel Kopečný vytáhnout lobovanou střelu z pod břevna na roh. Aktivita a tlak před brankou se nakonec Ořechovu vyplatila. V 70. min Ryšavý rozjel akci, kdy po faulu na něm na půlící čáře byla ponechána výhoda,  Remuta ke kterému se míč dostal byl ve vápně při uvolňování postrčen zezadu a domácím se tak naskytla výhoda pokutového kopu. Zodpovědnost penaltového střelce na sebe vzal nejzkušenější muž na hřišti a nasměřoval svůj tým k důležitým záchranářským bodům. Domácí díky aktivní hře až do konce hosty k žádnému tlaku nepustili a mohli se tak na konci radovat z vítězství.

 

vko