FKO - Popůvky 2:2 (0:1)

branky domácích: 75. Remuta, 80. Ryšavý

 

sestava.

Kopečný - Šmída, Kališ (46. Pacek), Staněk, Slaný - Hrdina, Vaněk, Ryšavý, Fiala (65. Koplík) - Chalupa (70.Kučera), Remuta

 

V zápase ve kterém jsme potřebovali naplno zabodovat jsme se bohužel nevyvarovali chyb v obraně a nabídli tak soupeři který se soustředil na bránění a rychlé protiútoky jit lacino do vedení už v 10. min když se na odehrání míče spatně dohodli stopeři. První poločas byla na domácích znát nervozita z důležitosti zápasu.

Prakticky celý zápas jsme měl Ořechov územní převahu, ale hosté zlobili zejména díky své jarní útočné posile Kousalovi, který využil jeden z brejků a v cca 60. min zvýšil náskok hostů na 2:0. Ořechov do té doby nevyužil zejména šanci Remuty který šel sám na brankáře ale nastřelil pouze jeho nohy.

Šanci na body pro domácí vykřesal po přihrávce střídajícího Kučery Remuta v 75. min když po zemi obstřelil brankáře z cca 8 m. V této fázi se se hosté zmohly prakticky pouze na nahodilé odkopávání. Vyrovnání zařídil dorážkou odraženého centru dalšího střídajícího hráče Koplíka Ryšavý, který míč zkušeně uklidil do protipohybu brankáře. Další šance přišli po standartních situacích když hlavičku Kučery vytěsnil na brankové čáře obránce, Slaný po dobrém naskočení přestřelil hlavou snad ze 2 metrů. V samotném závěru domácí sice míč do branky dostali ale rozhodčím byl souboj útočníka s brankářem posouzen jako faul a tak branka neplatila.

Ořechovským patří uznání že i přes nepříznivý vývoj dakázali sáhnout alespoň na bod a dále poznání že hráči kteří naskočili do zápasu z lavičky dokázali výrazně přispět k vyrovnání.

 

vko.