FKO : Rosice B 3:1 (1:1)

 

 

18.08.2008

branky: Hlobil (pen), Ryšavý, Bartoněk

sestava: Kopečný- Slaný, Hlobil, Hrdlička, Polášek- Bartoněk, Remuta(70. min Pavlík), Ryšavý, Fiala- Duša(45.min. Chyba), Kozel

Diváků 80

Rozhodčí: Matoušek

Do utkání s "B" mužstvem Rosic (A mužstvo hrálo souběžně) jsme měly raketový nástup.

Hned v první min. po centru z pravé strany dorážel Bartoněk míč z bezprostřední blízkosti do branky, bohužel však ne tak důrazně aby rozvlnil síť, zřejmě proto pomezní rozhodčí tuto  situaci jako brankovou nevyhodnotil i když se domácí branky dožadovali s tím že míč byl min půl metru za brankovou čárou. Toto po zápase potvrdil i hostující brankář.

Domácí během úvodní dvacetiminutovky soupeře jasně přehrávali zejména dobrým pohybem a povedenou kombinací. Ke kráse scházele pouze branka. Bohužel se nedařila zejména finální přihrávka z křídel na nabíhající hráče druhé vlny.

Ve 40. min jsme se dočkali. Po odvrácení útoku soupeře jsme se dostaly po 4 ryclých a přesných přihrávkách před branku soupeře kde byl v šestnáctce v jasné šanci sražen Bartoněk. Odpískanou penaltu s přehledem k tyči (trenér údajně něvěřil svým očím kdo se žene na penaltu)uklidil Hlobil  a tím jsme šly zasloženě do vedení 1:0 (video)

Díky naší nekoncentrovanosti jsme se bohužel neradovaly dlouho. Hned po rozehrání prošel hostující záložník po levé straně, poslal přízemní centr do vápne kde nejprve odblokoval hostující útočkím Poláška a další nabíhající hráč nedal domácímu brankáři šanci když míč poslal od tyče do branky.

Ve  druhém polačase víceméně pokračovalo dobívání branky Rosic. Soupeř v této fázi zápasu hrál velice houževnatě  a využíval každou chybu k ohrožení branky. Zejména zlobil pohyblivý útočník č. 11. v 70.min Po jedné se zbytečných chyb před vlastní brankou jsme po faulu nabídly soupeři šanci v podobě trestného kopu z hranice velkého vápna.Rosičtí naštěstí trefily pouze zeď a tak z protiútoku ukázali domácí jak se s nabídnutou šancí vypořádat. Před hranicí velkého vápna vybojoval Fiala na hostující obraně míč, byl faulován a nařízený trestný kop poslal se štěstím do sítě Ryšavý. 2:1(video)

V cca 78.min po jednom z mnoha úniků po křídle překvapil Bartoněk hostujícího brankáře u bližší tyče, když místo předpokládaného centru z těžkého úhlu vystřelil a zvýšil tak na 3:1.

Po dvougólovém vedení se mohlo zdát že utkání se pouze dohraje, ale hosté ještě zahrozily. Z pravé strany se do šance proháčkoval hostující záložník přes 3 domácí hráče a z hranice vápna trefil tvrdou křížnou ranou tyč. Naštěstí to bylo ze strany soupeře víceméně vše a konec zápasu se odehrával v poklidu, kdy domácí mohli po několika šancích svůj náskok ještě navýšit.

Podařilo se nám potvrdit výhru z minulého kola a zaslouženě jsme zvítězily.

 

vko