FKO - Sokol Popůvky 3:1 (1:0)

branky: 4. Fiala, 47 + 86(penalta) Ryšavý

 

sestava:

Hradil - Slaný,Mach, Hrdlička, Pavlík - Bartoněk, Kozel, Ryšavý(90.Kopečný), Fiala (65. Útrata) - Duša, Trenz (75. Polášek)

 

Do utkání s nebezpečným týmem z Popůvek se nám podařilo velice dobře vstoupit. Za svoji aktivitu jsme byly odměněni již ve 4. min. Po presingu rozehrávky soupeřových obránců, získané autové vhazování prodloužil Trenz na na druhé straně hřiště nabíhajícího Fialu, kterému se podařilo míč v plné rychlosti převzít a z cca 12 m prostřelit hostujícího brankáře. I po vstřelení vedoucího gólu byla aktivita na domácích kopačkách, bohužel se však nedařila přesnější realizace finální části. Soupeř v této části za domácími zaostával především v pohybu a agresivitě. Po úvodní půlhodině se hra srovnala a poločas se dohrál bez výraznějších šancí na obou stranách.

 

Druhý poločas začal stejně jako ten první, jen s tím rozdílem že tentokrát jsme se radovali již po 2. minutách hry. Z hranice vápna vystřelil Ryšavý a jeho střelu tečuje obránce za skoprnělého bránkáře. 2 : 0 a vše nasvědčovalo tomu že by se utkání mohlo v klidu dohrát, zvlášť když domácí využívali děr v obraně soupeře k rychlým a nebezpečným protiútokům, v čemž vynikal zejména Trenz. Po jednom z jeho průniků naservíroval míč na hlavu Ryšavého, kterého však tentokrát dokázal hostující golman v jasné šanci vychytat. Mohlo být 3:0 a bylo by zameteno ale ouha. V cca 60. min vytvořily hosté po standartní situaci před domácí brankou závar, domácí obrana nedokázala durazně míč odvrátit do bezpečí až nakonec nepříliš důrazná hlavička zapadla k tyči domácí brány. Hosté se dostali na koně a domácí na zhruba 15. min zcela vypadli z role. Popůvky ještě zvýšily aktivitu a vytvořily si několik dobrých příležitostí k ohrožení branky, při jedné z nich se musel zaskvět i domácí brankář. Domácí obraná hra byla v této fázi utkání chaotická a pramenila zejména z řady nepřesností a zbytečných ztrát.

 

Domácí z nervozity vysvobodil nejlepší hráč na trávníku. Ryšavý se na půlce zmocnil míče, přešel s ním až do pokutového území kde ho hostující obránce nedovoleně složil. Následovalo vyloučení a penalta, kterou sám Ryšavý proměnil.

 

Za pěkného jarního počasí nabídly oba týmy celkem zajímavou podívanou cca 150 divákům kteří si o velikonočních svátcích našli cestu na stadion.

Zaslouženě se mohl radovat především ten, kdo fandil Ořechovu.

 

vko

FKO - Sokol Popůvky 3:1

:-)

děkuji panu novinářovi vko za pochvalu, máš u mně malou štamperlku :-)

Přidat nový příspěvek