FKO - Želešice 0:1 (0:1)

branka: 15. Pospíšil

 

sestava FKO: Kopečný(70. Růžička)- Hrdlička, Kykrych, Koplík, Slaný - Vaněk, Ryšavý(73. Kunický), Solomon, Hrdina - Duša, Chyba(75. Bartoněk)

 

do utkání byly připraveni ještě zasáhnout Šmída, Mikša

 

K prvnímu utkání nové sezony jsme nastoupily proti jarní části s několika novými nebo staronovými tvářemi (Ryšavý, Koplík, Kykrych. Vaněk v průběhu zápasu ještě Kunický a Růžička). Toto mělo do jisté míry za následek ospalejší vstup do utkání kdy byl soupeř nebezpečnější a měl několik dobrých střeleckých příležitostí a jednu z nich dokázal využít. Hostujícímu stoperovi se nechal  prostor ke střele z cca 25 m, kterou dokázal Kopečný pouze vyrazit před sebe. jediným dobíhajícím hráčem byl hostující útočník a ten uklidil míč nekompromisně k tyči. Po té měli hosté ještě jednu velkou šanci když střelu na delší tyč dokázal konečky prstů vytáhnoput domácí golman na tyč. Během první půlhodiny měli želešičtí ještě jednu gólovou střelu když z centrovaný míč napálil útočník z rohu malého vápna z voleje ale golman reflexivně vyrazil. Ořechov se rozjížděl pomaleji a poprvé zahrozil z trestného kopu Solomon. Od 30. min začal domácí tým stále více diktovat tempo nicméně lepší hru záložní řady dokázal využít k nebezpečnějšímu ohrožení až v závěru poločasu, kdy se ve dvou velkých šancích ocitl Solomon ale nejprve hlavou přestřelil a v samém závěru poločasu nedůrazně a nepřesně zakončil nohou z hranice velkého vápna.

Ve druhé půli měl zcela jistě více ze hry Ořechov ale bohužel nebyl schopen svoje dobře rozjeté akce dostat do nebezpečnějšího zakončení. Hosté se během druhé půle stále častěji uchylovali ke kouskování a zdržování hry zahrozily ve druhém poločase vyrazněji jen jednou, když se po odraženém míči dostal k zakončení na velkém vápně hostující útočník Heike ale branku domácích netrefil. Domácí se stále častěji tlačily před hostující branku a přišli i šance Duša trefil hlavou břevno, Hrdlička o milimetry minul pravou tyč Batroněk těsně před koncem postupoval z křídla sám na brankáře, nicméně gól Ořechov nedal a tak si ze zápasu kterému by lépe slušela remíza odvezli tři body tentokráte šťastnější hosté ze Želešic.

 

 

 

vko

 

pohled na utkání očima soupeře