Říčany - FKO 0:3 (0:1)

 branky: 30. + 55.Kašparovský, 60 Vaněk

 

sestava: Kopečný - Šmída, Hrdlička, Staněk, Slaný (30. Pacek) - Hrdina, Vaněk, Fiala, Polášek - Remuta (20. Bartoněk, 75. Koplík), Kašparovský

 

K zápasu s týmem hrající v klidném středu tabulky jsme nastoupili na hodně tvrdé a hrbaté hřiště. Do utkání lépe vstoupil Ořechov když měl úvodních 10 min lehkou územní převahu. Postupně se však hra srovnala a domácí začali mít míč častěji na kopačkách. Během prvních 30. min k výraznému ohrožení branky ani na jedné straně nedošlo. Negativní věcí bylo dvojí vynucené střídání kvůli zranění (Slaný, Remuta)

Ořechov poprvé udeřil z rychlého brejku. Po odvráceném útoku domácích vyslal Fiala dobrou přihrávkou do křídla Poláška, který mu centrem vracel a celou akci dokončil Kašparovský který dorážel na zadní tyči nepřesné zakončení Fialy.

Další dobrou šanci ke vstřelení gólu měl opět Radek Kašparovský, který v cca 40. min postupoval sám na brankáře, poté co o míč obral s rozehrou váhajícího obránce. Po kličce bohužel zamířil z ostrého úhlu pouze do tyče.

Domácí se k náznakům ohrožení v první dostávali jenom díky standartním situacím (rohy, trestňáky) ale vcelku nijak vážně branku neohrozili.

Druhá půle začala náporem domácích kdy se Ořechovu nedařilo podržet déle míč na útočné polovině. Nicméně obrázek se nijak vírazně neměnil. Domácí se snažili kombinovat a Ořechov trpělivě a poctivě bránil a čekal na šanci z brejků. A ty také přišli. V 55. min se dokázal Kašparovský rychlostně prosadit před domácího stopera a využil dobrou kolmou přihrávku ke vstřelení druhého gólu. Domácí se vrhly ještě více do útoku, který ovšem žádné šance nepřinášel a otevírali tak ještě více svoji obranu a opět přišel trest. Po dalším rychlém přenesení našla Kašparovského přihrávka na vápně  připraveného Vaňka který z 12 m nedal technickou střelou domácímu brankáři šanci.

Běžela 60. min a o dělbě bodů bylo rozhodnuto. domácí se snažili alespoň o korekci výsledku ale byl to Ořechov kdo měl další šance k navýšení skóre (v dobré šanci se objevil zejména několikrát Staněk s Koplíkem). Jedinou vážnější střelu si Říčany schovali až na samotný závěr kdy na dvakrát musel zasahoval Kopečný v bráně Ořechova.

Černou kaňkou z pohledu ořechova bylo zbytečné vyloučení Koplíka, který za rozhodnutého stavu nedokázal v 85. min udržet nervy a byl vyloučen.

Ořechov tentokrát získal zaslouženě body za trpělivý a zodpovědný přístup podpořený využitím nabídnutých šancí.

 

vko