Senorady : FKO 0 : 2 ( 0:1 )

 

 

14.09.2008

Branky: 22. Hlobil pen., 82. Kozel

sestava: Musil- Slaný,Hrdlička, Hlobil, Polášek- Chyba(86.Ryšavý M.),Remuta(60. Bartoněk), Ryšavý B., Fiala- Duša,Kozel

Na hřiště nováčka soutěže ze Senorad  jsme odjížděli s odhodláním opět naplno bodovat, ale i s respektem k soupeři, o kterém jsme neměli žádné iformace a který ani po 5. kolech nepoznal hořkost pořážky.

Při rozcvičení se bohužel potvrdilo zranění Macháta který nemohl k zápasu nastoupit.

Po celých devadesát min. foukal nepříjemný studený vítr který se v některých momentech stáčel. Vítr v zádech měli první pol. hráči Ořechova, nicméně tuto "výhodu" výrazně nevyužily, nebot střelba z dálky byla buď nepřesná nebo nedůrazná

Během první půle se hrál vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách, takže oba brankáři se měli co činit. Zejména Musil v brance Ořechova náš tým několikrát za nerozhodného stavu podržel.

Domácí brankář předváděl často dlouhé výlety mimo pokutové území a jeden takový se mu stal osudným v cca 20 min. Golman váhal s rozehrou  u brankové čáry mimo vápno, míč mu sebral agilní Kozel který na hranici vápna našel Remutu, ten se uvolnil přes jednoho obránce a v momentě kdy na něho zívala prázdná branka jej další bek poslal k zemi(foto) a pískala se penalta. Míč si postavil Hlobil a bylo 0:1 pro hosty.video

Domácí nechtěli nechat kůži lacino a stále se tlačily do útoku ( zlobil zejména střední záložník č. 11 a 7). Ve 30. min dokonce nastřelily tyč po průniku z levé strany. Do kabin, no spíše kabinek jsme odcházeli s jednobrankovým vedením.

První dvacetiminutovka druhého poločasu byla ve znamení mírné územní převahy domácích, nicméně byly jsme to my kdo byl v šancích a mohl tak utkání rozhodnout. Zejména šance Chyby volala po gólu, když po kombinaci celého útoku se octl sám na velkém vápně, zvolil ale střelu nahoru, kterou brankář vyškrábl. Domácí stále více otevírali obranu a Ořechov toho využíval k nebezpečným brejkům.

Po několika ofsidech či nepřesným finálních přihrávkách se v 82. min zmocnil míče uprostřed hrací plochy B. Ryšavý. Domácí čekali přihrávku na utočníky které vystavovali do ofsidu, Ryšavý je však přelstil tím že pokračoval sám a utekl celé obraně. Před vybíhajícím domácím golmanem nezištně přihrál Kozlovi, pro kterého nemohl být problém vstřelit druhou branku Ořechova.

Do konce utkání mohli domácí hostující branku ohrozit ještě z několika úzkostlivě zapískaných trestných kopů, nicméně se tak nestalo a tak mohl Ořechov po kolektivným a zkušeném výkonu slavit (video) další vítězství na půdě soupeře, který ač nováček se předvedl ve velice dobrém světle.