TJ Ochoz u Brna - FK Ořechov 1:6 (0:2)

branky: 27. + 70. Vaněk, 4.Solomon, 50. Cihlář Jakub, 60. Cihlář Zdeněk, 65. Vala

sestava:

Zich - Slaný (67. Polášek), Janošek, Koplík - Chyba, Fiala, Vaněk, Vala, Kališ - Solomon ( 55. Cihlář Z.), Cihlář J. (66.Kocián)

 

V utkání které se z důvodu stavby kabin a úprav hřiště v Ochozi hrálo v Babicích nad Svitavou jsme se potkali s dalším nováčkem soutěže. Tentokrát se jednalo o vítěze minulého ročníku III.tř. V celém zápase Ořechov jednoznačně dominoval a od první minuty "domácí" přehrával. Skore otevřel Solomon po akci Kuby Cihláře a Vańka. Domácí měli velké problémy zastavit útoky Ořechova a mohly děkovat svému golmanovy který je několikrát podržel. V první půli kapituloval ještě jednou po samostané akci Vaňka, který si kromě brankáře položil i obránce a zavěsil do prázdné brány. Ochoz byl rád za poločasové skore 0:2, protože to bylo hodně milosrdné. Několikrát se sice dostal k zakončení ale o vážnější ohrožení se nejednalo. Obranu Ořechova se snažil svojí rychlostí zaměstnávat domácí rychlík Kuropata ale jeho akce většinou končily na dobře zorganizované a důrazně hrající obraně.

Jak skončila první půle začala i ta druhá. Po pravém křídle se protáhl kolem obránce Kuba Cihlář a střelou na přední tyč nasměřoval utkání k jasnému konci. Domácí se ještě několikrát povozili na kolotoči který pro ně dnes Ořechov zajistil. Další akci mladíků zakončil střídající Zdeněk Cihlář který dorážel do prázdné branky na 4:0. Následně se po kombinaci uvnitř velkého vápna prosadil i Pepa Vala střelou z 10 metrů. Na 6:0 zvyšoval opět Vaněk, který se prohnal kolem stopera i brankáře a opět do prázdné branky korunoval výborný výkon celého týmu. Domácí se čestného úspěchu dočkali poté kdy střela z 25 m skončila/neskončila za brankovou čarou. Nicméně na základě signalizace pomezního byla branka úznána.

domácím patří uznání za to že se i přes nepříznivý výsledek nesnížili k nesportovní hře a zápas i přes jednoznačný průběh byl z obou stran korektní.

 

vko