Zbraslav - FK Ořechov 1:2 (1:1)

 

 

26.10.2008

Branky: 20.Kozel, 93.Trenz

sestava: Hradil-Polášek,Hlobil,Machát,Pavlík (80. Šmída)- Bartoněk,Ryšavý B., Hrdlička,Kozel- Duša, Remuta (60. Trenz)

K zápasu ve Zbraslavi jsme si z důvodu  absencí několika členů širšího kádru museli na lavici vypomoci nominací dorostence.

Zápas se výceméně odvíjel podle očekávání. Domácí se od začátku tlačily před naši branku k čemuž využívali na malém a nerovném hřišti především dlouhých nákopů na svoje vysoké hráče. Díky důrazné a tvrdé hře domácích se ořechovská obrana při odvracení několikrát zapotila, nicméně vyloženou šanci po nedorozumění v obraně měli domácí jen jednu. To si vytáhlý kapitán zaběhl za ořechovské stopery kteří se ideálně nedohodli kdo odehraje míč. Ten propadl a domácí útočník mohl hlavou přehazovat brankáře. Naštěstí trefil pouze tyč. Ořechov se přizpůsobil domácí hře a mnoho fotbalových kombinací během prvního poločasu nevyprodukoval. Po jedné z mála povedených akcí se ve 20. min míč posouval podél pravé postraní čáry, kde z pravého křídla před branku centroval Bartoněk, domácí míč nedůrazně odkoply a Kozel ke kterému se míč odrazil prostřelil z vápna klubko hráčů a Ořechov se ujal vedení 1:0.

Tato branka na chvíly domácí zmrazila a hra se odehrávala především ve středu hřiště. Tak jak udeřil z nenápadné akce Ořechov udeřila i Zbraslav. V 35.min po autovém vhazování domácích v blízkosti pokutového území, kterému předcházelo zbytečné otálení s odkopem ořechovského obránce Pavlíka, se míče uvnitř pokutového území zmocnily domácí, následovala křížná střela (možná nepovedený centr) kterou s námahou vytěsnil Hradil, při odvrácení odraženého míče si 3 hostující obránci dávali přednost až zády k bráně stojící hráč tečoval domácí dorážku šťasně do sítě. 1:1

Ve druhé půli se na hřišti značně přiostřilo, k čemuž překvapivě dopomohl tentokrát nepřesně pískající hlavní rozhodčí Albrecht, který často posuzoval podobné zákroky zcela rozdílně. Nutno podotknou že chyby byly rozděleny na obě strany. Co se fotbalové krásy týče, toho k vidění mnoho nebylo. na nekvalitním hřišti byla hra plná osobních soubojů, nepřesných přihrávek a k ohrožení branky se obě mužstva dostávala sporadicky. Za zmínku stojí šance A.Duši který se do zakončení prosadil po nedorozumění domácího bránkáře se stoperem. Golman jeho střelu však konečky prtů přece jen vyrazil. V cca 88. min měli domácí výhodu trestného kopu z 20 metrů. Střela však skončila na zdi Ořechova. V již nastaveném čase byl při zpracování dlouhého míče na rohu velkého vápna faulován M.Trenz . K rozehrání trestného kopu se postavil nejzkušenější z hostujících hráčů Ryšavý. Místo předpokládaného měkkého centru volil prudký střílený nákop přímo na branku. Tento, překvapený domácí bránkář dokázal pouze vyrazit přímo k nohám zcela osamoceného Trenze, který míč  uklidil do branky. 2:1 pro Ořechov. Po rozehrání z půlící čáry hlavní rozhodčí zápas ukončil.

Smolnou porážku nesli domácí diváci a pořadatelé velice těžce a uchýlily se k nesportovním a vulgárním urážkám šťastných ořechovských hráčů, kteří v tomto zápase nejenom spoustu ran dokázali schytat ale i rozdat, na což zřejmě soupeř, především v domácím prostředí není zvyklý. Sérii neporazitelnosti na hřiště soupeře si však Ořechovští dokázali udržet a  přenesli ji do jarních bojů.