FK Ořechov - Sokol Prštice 2:0 (1:0)

branky: 20. Ryšavý z pen., 65. Slaný

 

sestava: Hradil - Polášek, Slaný, Mach (70. Útrata),Pavlík - Hrdlička, Solomon, Ryšavý, Fiala(88. Šmíd) - Duša, Kubík

 

Na dobře připravený trávník, kterému prospěl předzápasový deštík jsme k utkání nastoupily s několika změnamy v sestavě, které byly zapříčiněny jednak zraněními (Machát zlomená patní kost, Kopečný přetržený meniskus, Bartoněk koleno)a jednak slabou morálkou hráčů kteří se k utkání nedostavili (především Kozel).

 

Zápas značně ovlivnilo nepříliš povedené působení rozhodčích kteří k nám přijeli ze Slovenska. Chyby které především hlavní na hřišti vytvořil byly rozděly na obě strany, ale výrazněji hůře se s nimy byly schopni vyrovnat hosté. Zejména když jim v cca 15. min pro postavení mimo hru neuznal branku a za krátkou dobu odpískal pokutový kop pro domácí za postrčení Hrdličky nabýhajícího do šance. Penaltu s přehledem proměnil Ryšavý a domácí se lehce uklidnily. Hosté se k ohrožení dostávali především střelbou ze střední vzdálenosti která však nebyla příliš přesná. Domácí v první půli zahrozili ještě průnikem Kubíka (dorostenec na hostování z Prštic), který se po samostané akci z vlastní půle probil až k zakončení, gólman však jeho střelu z úhlu dobře vykryl.

Ve druhé půli se na hřišti i díky nejasnému a příliš benevolentnímu metru rozhodčích ještě více přiostřilo. Následovalo několik ostřejších zákrolů a afektovaných výlevů především ze strany Prštických. Relativní klid do vlastních řad mohl přinést Slaný kterému se podařilo krásnou střelou do šibenice z hranice velkého vápna navýšit vedení v cca 65. mi na 2:0. Bohužel se domácím nedařilo déle podržet míč a více "povodit" soupeře, což Ořechovské zdobilo především v podzimní části. Utkání se dohrávalo za značné nervozity a obav aby soupeř náhodou nedal kontaktní branku. Nutno podotknou že výraznou šanci ke vstřelení gólu si nevytvořil a tak i konečný výsledek 2:0 byl nakonec spravedlivý.

 

Uznání patří především hráčům kteří trpělivě čekali na svoji šanci a do základu se dostali po delší době, mladému dorostenci který nastoupil ke svému prvnímu utkání za muže a ještě proti "svým" i těm kteří jsou ochotni oddaně odsedět utkání na lavici. Některé naše "hvězdy" by se měli chytit za nos

 

vko