FK Ořechov - Střelice 1:0 (1:0)

 

 

02.11.2008

branka: 15. Remuta

sestava: Hradil- Polášek,Machát, Hrdlička,Pavlík( 65.Slaný)- Kozel, Ryšavý B(70.Hlobil), Bartoněk (45. Fiala)- Trenz,Duša,Remuta

 

K zápasu, který  orámoval první polovinu soutěže jsme nastupovali s jasným cílem zvítězit, čemuž nasvědčovala i ofenzivně zvolená sestava se třemi útočníky v základu.

Zápas jsme začali náporem, který mohl zužitkovat v cca 10.min A. Duša, ale jeho střela v jasné pozici nebyla přesná. Branku jsme vstřelily cca v 20 min. po uvolnění M.Trenze na pravé straně a jeho následném centru.Ten si uvnitř vápna zpracoval T.Remuta a pohotou ranou k tyči otevřel skore. Přes naši trvalou územní převahu se nám bohužel nedařilo překonat pozornou obranu  Střelic kde prim hrál především hostující brankář Střelic. Šanci na klidnější průběh nám nabídli sami střeličtí. Po jednom ze zákroků na půlicí čáře si díky vulgární kritice hlavního rozhodčího jeden z obránců vykoledoval červenou kartu a půl hodině putoval pod sprchy. Bohužel tuto výhodu se nám nepodařilo výrazněji využít. Dokonce to byli i hosté kteřéí se dostali do několika nebezpečných situací které musel řešit domácí brankář.

Do druhé půle jsme vstoupily zlepšenou hrou ze které pramenily šance. Postupně běželi na samotného brankáře Trenz, Remuta a Kozel ale svoje šance bohužel nevyužily, což zavdalo důvod k menší nervozitě která se ma hřiště přenesla a jenž vyústila ve zbytečné vyloučení T.Remuty v cca 70. min, který doplatil na serii nepotrestaných soubojů. Soupeř který se po celý průběh zápasu držel taktiky zatažené obrany a rychlého přechodu si cca v 85.min vypracoval svoji největší šanci když útočník postupoval sám na brankáře. Domácí ochránce svatině však dobře vyběhl a s nepřesným a nedůrazným obhozením si s pomocí vracejících se obránců dokázal poradit.

V zápas, který jsme si zbytečně zkomplikovali neproměňováním šancí a nervózní a netrpělivou hrou jsme nakonec čisté konto uhájily a po polovině soutěže udželi sedmibodový náskok před svými pronásledovateli.