FK Ořechov - TJ Oslavany 3:1 (0:0)

Úvodnímu zápasu celé sezony předcházelo poděkování za odvedenou práci ve prospěch klubu a gratulace k 80. narozeninám legendě ořechovské kopané panu Janu Škorpíkovi, který se také ujal čestného výkopu.

 

branky: 55. Scharda, 60.+70.Srnec

sestava:

Zich - Koplík, Hrdlička, Staněk (75. Polášek), Solomon - Scharda, Cihlář J., Cihlář Z., Fiala - Remuta (70.Kališ), Srnec

do utkání nezasáhli připravení: Slaný, Dvořák, Růžička

 

Soupeřem domácím byl tým TJ Oslavan, který se do OP dokázal probojovat po 25 letech.

V domácím dresu se v základní sestavě představili dvě z naposlední chvíli získaných posil z Opatovic, David Scharda a Libor Srnec a oba sehráli v utkání zásadní roli.

Do prvního vážnějšího ohrožení v jinak celkem poklidném uvodu utkání se dostli hosté když po centru z levé strany trefil oslavanský útočník tyč. Domácí se rozjížděli pomaleji a ve hře bylo hodně zbytečných chyb. Postupem času ale bylo jasno kdo drží taktovku zpasu. Domácí stále častěji drželi míč a hosté se jen ojediněle dostávali na soupeřovu polovinu. První půle která se nehrála v nijak závratném temtu větší šance krom zmiňované tyčky i přes převahu domácích nepřinesla.

Druhá půle je již hrála podle ořechovských not. V 55. minutě poslal Hrdlička dlouhým pasem do samostaného úniku na levé straně nabíhajícího naváčka v ořechovském dresu Davida Schardu a ten dokázal trochu i se štěstím prostřelit golmana. Po dalších 5 minutách se na vápně dostal k odraženému míči druhá z posil do té doby nepříliš výrazný David Srnec a umístěnou střelou k tyči nedal brankáři šanci 2:0. Po dalších 10 minutách převahy domácíh se z 20 metrů opřel do míče stejný hráč a jeho střela zapadla k tyči 3:0. Hosté v tu chvíli působili hodně sklesle až odevzdaně. Domácí se ukolébali a až nezdravě na hřišti začali předvádět profesorskou hru za což byly potrestání. Nejprve v 82. po průniku z lévé strany dokázal za záda Zicha v domácí bráně tečoval centr hostující útočník 1:3. Krátce nato následovala nepříjemné hlavička která jen o centimetry minula šibenici domácí branky a v poslední minutě nabídly domácím hostům pokutový kop pískaný po šlapáku. Domácí golman však dokázal na střelu umístěnou doprostřed zareagoval a nohou vykopnou mimo tyče a tak utkání skončilo sice jednoznačně zaslouženou výhrou domácích, ale je třeba brát v potaz že přijdou určitě těžší soupeři kteří budou klást větší odpor.

 

vko.