FK Ořechov - Žabčice 5:1 (2:1)

 

 

18.10.2008

branky: Ryšavý 2 x ( 16. + 55), Duša 24 Fiala 60., Trenz 70.

sestava: Hradil - Slaný, Hrdlička, Machát, Pavlík - Fiala (60. Cyba), Remuta (80. Polášek), Ryšavý B., Bartoněk - Duša ( 60. Trenz), Kozel

 

Po delším čase se sešel kompletní kádr. Po deštivém týdnu se na víkend vyčasilo a panovalo příjemné slunečné počasí.

Před zápasem s dalším s nováčků soutěže vyzařovalo sebevědomí z domácích, zatímco hosté působily již před úvodním hvizdem mírně odevzdaným dojmem.

Do zápasu vlétli domácí s touhou co nejdříve rozhodnout a nepřipustit si tak komplikace. V úvodní půlhodince domácí soupeři prakticky  nepůjčily míč a odměnou jim byly 2 branky.

V 16. min si Ryšavý zpracoval centr z levé strany a s přehledem vymetl šibenici z 10 metrů. Další branky padla po rychlém přenesení Z. Hrdličky na nabíhajícího A. Dušu, který si připravil před vápnem míč  a s klidem obstřelil stínícího obránce i bránkáře. Bylo 2:0 a vše bylo jak se zdálo jasně nalinkováno.

Bohužel po vstřelení dvou branek došlo k uspokojení, kdy hráči začali kazit jednoduché přihrávky a výrazně omezily svůj pohyb. Za tuto pasivitu byl Ořechov potrestán. V cca 35min. povypušteném souboji na půlící čáře se míč dlouhým nákopem vrátil před domácí branku, kde nejprve jeden útočník odstavil v souboji Z. Hrdličku a druhý i když se mohlo zdát že vybíhal z ofsidu odražený míč zpracoval a poslal za bezmocného golmana do sítě. Bylo 2:1 a hosté se v první půli dostali ještě do jedné velké šance. Po průniku z pravé strany střílel hostující útočník do již odkryté branky, nicméně na poslední chvíly se do cesty střely připletl I.Pavlík od něhož se odrazila do bezpečí. naštestí to bylo víceméně vše co hosté vyprodukovali.

Po uklidnění o poločase se domácí vrátily ve druhé půli k aktivní kombinační hře a podařilo se jim brzo zápas rozhodnout. Na 3:1 pro domácí zvyšoval v cca 55. min Ryšavý z trestného kopu, nařízeného po chybě golmana který vykopával míč z ruky  mimo pokutové území na což hlavního upozormnil signalizací pozorný pomezní Matoušek. Domácí se uklidnily a od této chvíle zcela opanovali dění na hřišti. A další branka přišla záhy, po kombinaci se přes dva obránce uvolňuje v pokutovém území Bartoněk a nabízí přihrávkou do prázdné branky vstřelení gólu Z. Fialovi, který nezaváhal. Bylo 4:1 a na hřiště se dostali hráči cěkající na svou šanci na lavičce. Ořechov svíral svého soupeře před jeho brankou a vytvářel si další šance. konečnou podubu výsledku dal střídající M. Trenz, který využil svoji třetí šanci. Po přesném pasu od T.Remuty si naběhl z levé strany a bez přípravy vymetl levou pavučinu hostující branky.

Zápas se dohrál v jasné režii domácích, kteří mohli odevzdanému soupeři na cestu naložit ještě několik branek.