FK Ořechov - Zbraslav 0:1 (0:1)

sestava:

Zich - Solomon, Hrdlička, Staněk, Polášek - Kališ, Cihlář J., Cihlář Z., Dvořák (75. Ryšavý B.) - Fiala, Kučera

 

Závěrečné utkání sezony, jehož jarní část byla díky několika odloženým kolům dosti specifická, jsme bohužel výsledkově nezvládli.

Soupeři ze Zbraslavi který hrál o záchranu soutěže jsme nabídli po čtvrthodině šanci kterou neodmítl. Na půlící jsme lehce přisli o míč, hostující útočník spolu se dběma kolegy postupoval na dva domácí obránce, kombinaci ale nevymýšlel a z 18 metrů umístil střelu k tyči. Hosté působili odhodlanějším dojmem a dostali se ještě k několika zakončením se kterými se však poradil Zich v domácí bráně, nebo mířili vedle. Domácí se k ohrožení dostávali sporadicky, přesto však dvakrát zazvonila po střele ořechovských branková konstrukce. Nejprve Jakub Cihlář (čerstvý kanonýr okresního ořeboru dorostu s 31 brankami)  z hranice vápna terfil břevno a těsně před poločasem se pokoušel při střele z úhlu nachytat hostujícího golmana Fiala, také semu to podařilo ale trefil pouze bližší tyč.

Druhá půle byla hrána v úmorném teple a vážnější šance si bohužel vypracovali pouze hosté. Několikrát musel svůj tým podržet domácí golman. Ořechov se ve druhé půli k většímu ohrožení soupeřovi branky nedostal a tak si žádné body nepřipsal.

Škoda v případě plného zisku se mohl Ořechov vyhoupnout na 5 místo vyrovnané tabulky, takto v soutěžním ročníku 2013/14 skončí se ziskem 34 bodů na 9 místě.

 

vko