Prštice - FKO 1: 2 (1:2)

Branky: 25.Vaněk, 35.Kykrych

sestava: Kopečný - Šmída, Hrdlička, Kykrych, Slaný - Chyba, Vaněk, Kučera, Polášek - Mikša D. (75. Pacek), Kovář A. (60. Bartoněk)

Do utkání jsme vstoupili s hodně omlazenou sestavou (Vaněk 16, Kučera 18, Slaný 18, Šmída 19 atd.) když pouze 3 hráči byly starší 25 let.

Soupeře z Prštic jsme v první půli jasně přehrávali hlavně lepším pohybem a schopností si lépe příhrát. Z naší aktivity pramenilo i několik dobrých šancí které volali po gólu (Kovář přestřelil z malého vápna, Kučera trefil tyč) nicméně ujala se až šťastná střela nejmladšího a nejmenšího hráče HonziVańka, který nachytal skákavou ranou z cca 20 m domácího gólmana. Po našem trvalém tlaku přišel i druhý gól. když se vytáhl jeden ze stoperů Kykrych a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Soupeři jsme zcela zbytečně nabídly možnost vrátit se do utkání těsně před koncem poločasu, když v tomto zápase jedinný nebezpečný hráč soupeře Macalík využil (dle našeho názoru z postavení mimo hru) samostatný nájezd a snížil na 1:2.

 

Do druhé půle vstoupily lépe domácí ale po úvodních 5 minutách jejich tlak opadl. Ve druhém poločase se hra vyrovnala, ale přesto to byl zejména Ořechov který mohl navýšit svůj náskok. Při rozehrávce chybujícího golmana mohl potrestat Mikša ale nemířil přesně. Ořechovu zatrnulo jen jednou, když se jako poslední mávl Kykrych a Macalík mohl opět postupoval sám na branku, tentokrát však netrefil. Domácí měli platonickou snahu tlačit se dopředu a nechávali tak okna v obraně. Šance které Ořechov spálil byly více než ložené. Nejvýraznější měl asi v posledních minutách Pacek, který se zbavil tří obránců a postupoval sám na branku ale přestřelil. Naštěstí domácí se k výraznému ohrožení nedostali takže Ořechov si mohl zaslouženě odvést všechny body.

 

vko