Sokol Prštice - FK Ořechov 0 : 3 (0 : 0)

 

 

29.09.2008

branky: Duša 2 ( 55. + 58. min), Hlobil 70 z pen.

sestava: Musil - Slaný,Hlobil, Machát, Pavlík - Bartoněk, Hrdlička, Ryšavý B., Fiala (60. Chyba)- Duša (75. Polášek), Kozel (85. Tomiška)

Završením "prštického" víkendu, kdy se nejprve v sobotu utkaly B týmy mužů s výsledkem 1:0 pro FKO (první letošní výhra), v předzápase změřily síly družstva žáků ( 3:0 pro Prštice) byl zápas elitních mužstev jednotlivých oddílů.

Počasí fotbalu prálo, což se bohužel nadá říci o hrací ploše v Pršticích, která byla pro obě mužstva velkou překážkou, zejména v útočné fázi, kdy míč nečekaně měnil směr a odskok na hrbolatém povrchu.

Nicméně bylo znát že větší kvalita je na straně Ořechova, jehož mužstvo se s terénem lépe vypořádalo a pokoušelo se alespoń o nějakou kombinaci. Během první půle si vypracovalo i několik slibných akcí, které však díky nepřesnotem ve zpracování a finální přihrávce k vážnému ohrožení domácí branky nevedly. Jediná střelou která přímo ohrozila brankáře domácích byla cca ve 40 min. z trestného kopu cca z 27 m, když míč nečekaně skočil na drnu a trefil golmana do brady. Domácí se snažily ořechovskou branku ohrozit zejména ze standartních situací, které si však obrana FKO pohlídala.

V druhé půli trpělivě hrající Ořechov udeřil po 10. min. Po rychlém přenesení hry na polovinu soupeře ustál souboj Kozel, posunul míč na Dušu, který se ocitl za zády domácí obrany a z 10 m nedal domácímu brankáři šanci.

Situace se opakovala hned za 3 min. Po chybě obránce, který neodhadk odskok, se míše zmocňuje Kozel, opět přihráva Dušovi který z hranice velkého vápna zvyšuje na 2:0 pro FKO

Ořechov nasadil domácím těžký direkt ze kterého se už prštičtí neprobrali. Zvlášť když v cca 70. min je po průniku z levé strany odpískána penalta na pronikajícího Kozla. Míč si staví Hlobil a uzávírá účet na 3:0 pro FKO.

Zbytek zápasu se odehrál v jasné řežii ořechovského týmu, kterému se tak alespoň částečně podařilo zlepšit si náladu po výpadku z minulého kola.