FK Ořechov - Sokol Prštice 2:2 (2:1)

branky: 7. Kašparovský, 43. Fiala

sestava: Zich - Šmída, Doubrava, Remuta, Polášek - Koplík, Vaněk, Staněk, Fiala - Kašparovský (65. Kališ), Kučera (75. Hrdina)

do utkání nezasáhli Karásek, Kopečný

 

Zápas s nádechem derby začal pro domácí ideálním způsobem. Po pasu Kučera utekl po levém křídle Kašparovský a ostrou ranou z úhlu vymetl pavučinu na přední tyči. Rychlé vedení hosty jakoby zchladilo nicméně po oklepání to byly ti "kozly" jak je známe. Jednodušší fotbal,  podepřený náležitou obětavostí a bojovností. Zdálo se že se zápas odehrává pod kontrolou domácích, bohužel z letargie je vytrhla situace vyplynuvší z nedůrazu a špatné komunikace před vlastní brankou. Vysoko nakopnutý míč se po odrazu dostal k osamocenému hostujícímu hráči a ten srovnal. Domácí diváci i hráči kteří stáli na úrovni hry se mohutně dožadovali odpískání metrového ofsidu, gól však platil (první zásadní ovlivnění výsledku ze strany rozhodčích). Hosté se ze vstřelené branky neradovali dlouho. Prakticky z rozehrávky se míč po kombinaci dostal ke Kučerovi který uvolnil na pravé straně uvnitř pokutového území Fialu a ten svoji střelu umístil přesně k zadní tyči. 2:1 a poločas.

V druhé půli se hra příliš nezměnila domácí se snažili hrát (což se jim ovšem tentokrát příliš nevedlo) a hosté důrazně bránili a k protiútokům využívali zejména dlouhých nákopů. V cca 60 minutě si opět slovo vzala hlavní rozhodčí. Nejprve před vápnem Prštic pustila hraní rukou hostujícího obránce, ten si míč zpracoval a dlouhým nákopem vytvořil situaci ze které vyústila střela hostů. Tu se ve skluzu uvnitř vápna snažil zablokovat domácí obránce Doubrava, bohužel však míč z metru zasáhl rukou a tentokrát se rozhodčí Suchá rozhodla písknou. (Podobné situace asi 10 sekund po sobě a tak odlišně a fatálně ze strany rozhodčích vyřešeny). Z následné penalty hosté srovnali na 2:2. Domácí se sice snažili ale hosté dokázali díky obětavé a pozorné obraně většinu útoků bez problémů odvrátit. Šance však přišly. Zejména Koplík mohl v 88. minutě z penalty sám před brankářem zamířit lépe než do jeho nohou. Následovala ještě jedna sporná situace kdy hostující brankář nasadil domácímu Fialovi ve vápně bodyček bez snahy hrát míč, pomezní v první chvíli i signalizoval praporkem nicméně svůj nepovedený výkon hlavní rozhočí korunovala tím že nenašla odvahu v 90 minutě písknout ve prospěch domácích.

Domácím se tentokrát hra příliš nedařila a hosté si za svůj obětavý a bojovný výkon možná i ten bod zasloužili, nicméně nemůžu se zbavit dojmu že výsledek a průběh utkání výrazně svými verdikty ovlivnila zejména hlavní rozhodčí sl. Suchá. 

 

vko