FKO - Babice n/Sv 2:1 (1:1)

Branky: 35 min. Duša, 75. Solomon


 

Sestava: Kopečný – Stehlík, Mach, Polášek, Pavlík (46. Chyba) – Fiala, Solomon, Hrdlička, Hrdina- Trenz (90. Šmída), Duša


 

do utkání nezasáhl připravený Chalupa


 

Za pěkného jarního počasí jsme na domácím hřišti odehráli utkání se soupeřem který měl před zápasem stejně bodů jako my, nicméně tempo a dění na hřišti určoval hlavně Ořechov.

Po úvodní oboustraně hodně opatrné čtvrthodince domácí byli domácí kdo se začali tlačit do útoku. Dařilo se jim držet míč a po stranách podnikat kombinační akce které vedli k ohrožení soupeře. Bohužel územní převaha Ořechovské ukolébala v obezřetnosti a byly to Babice kdo první udeřil z ojedinělého útoku.

Po nedorozumnění v bránění jedinného útočníka soupeře, se podařilo podniknout hostům rychlý protiútok, kdy zcela osamamocený útočník uprostřed hřiště převzal cca 40 m od branky míč a po samostatném nájezdu vstřelil první branku. Ořechovské to ještě více vybudilo k aktivitě. Než se podařilo vyrovnat měli domácí několik dobrých šancí (zejména průnik Romana Macha přes celé hřiště volal po gólu stejně jako povedený trestný kop Z. Hrdličky z cca 22 m) ale ujala se až akce M. Trenze. Ten se ve velkém vápně na pravé straně dokázal zbavit protihráče a poslal přesný centr na vzdálenější tyč kde na něho ve vzduchu čekal A. Duša , který bezpečně hlavou zavěsil. Poločas se dohrával za trvalé převahy domácích.


 

Ve druhé půli se na obrazu hry nic zásadního nezměnilo. Soupeř měl snahu uhrát alespoň bod, čemuž podřídil svoji taktiku a do útoku se příliš nehrnul a domácím se i přes převahu v poli nedařilo dotáhnout akce do zdárného konce. Vinu na tom neslo především zbrklé a nepřesné řešení finální části jinak dobře rozjetých kombinací. Spravedlivá odměna za odvedenou práci přišla v 75 min. Kdy si po levé straně naběhl do volného prostoru Stehlík, potáhl míč až ke koncové čáře odkud poslal přízemní centr na nabíhajícího Solomona který z 8 metrů prostřelil hostujícího golmana. Ve zbývajícím čase si již domácí výhru pohlídali když soupeře k vážnějšímu ohrožení vlastní branky nepustily a sami mohly skore navýšit po akcích Z. Fialy a L. Chyby.


 

Vko