FKO - Želešice 1:0 (1:0)

 branka: 10 min. Hrdlička

 

sestava: Kopečný- Stehlík, Hrdlička, Slaný, Hrdina - Chyba, Fiala, Kozel, Hendrych (70. Pavlík) - Duša, Trenz (46. Bartoněk, 75. Šmída)

 

Vzhledem k vývoji našeho postavení v tabulce jsme nastupovali proti v pohodě hrajícím hostům ze Želešic v pozměněné sestavě. Od začátku domácím nervozita a vědomí důležitosti zápasu mírně řečeno svazovali nohy. Důkazem toho byla střela soupeře již v 5 sekundě zápasu hned po rozehrání z kruhu. Hosté do utkání vstoupili lépe a několikrát ohrozili domácí branku. Ořechovu však želešičtí pomohli sami svoji zbrklostí. V cca 10 min. po faulu na rohu velkého vápna chtěl hostující útočník překvapit domácí golmana střelou v čase, kdy se ještě formovala zeď. Kopečný si však toto pohlídal, lehký míč bezpečně chytil a dlouhým výkopem poslal do utoku Trenze. Při snaze odvrátit míč uklouzl hostující stoper a brankář Źelešic se před dobíhajícím utočníkem rozhodl zahrát rukou mimo pokutové území. Následovala červená karta a vyloučení. Do branky se paradoxně stěhoval stoper který celou věc způsobil. Z nařízeného trestného kopu Hrdlička chytrou střelou nachytal "golmana"  Ořechov vedl 1:0 a měl výhodu jednoho hráče. Tutu nabídnutou výhodu však po celý zápas prakticky nedokázal využít. Želešickou branku během první půle domácí ohrožovali sporadicky. Nejprve po akci Hendrycha s Dušou střílel nedůrazně v dobré pozici Trenz a za zmínku ještě stojí jasná šance Hendrycha, ke kterému se po zkrumáži odrazil míč, bohužel pro domácí ten z 8 m metrů nepochopitelně přestřelil odkrytou branku. Hosté ani v 10 neskládali zbraně a několikrát nebezpečně vystřelily. Zejména přízemní střela z 22 metrů po odraženém míči nebezpečně směřovala k tyči, ale domácí golman pohotovým zákrokem odvrátil na roh.

 

Ani poločasová přestávka nepomohla domácím k uklidnění a byly to hosté kdo i přes početní nevýhodu přehrávali domácí hráče, kteří za želešickými zaostávali zejména v přesnosti a individuálních dovednostech.  V cca 65 min aktivita Želešic vyústila v pokutový kop, který nařídil rozhodčí poněkud úzkostlivě po souboji ve kterém se vzájemně drželi útočící a bránící hráč. Naštěstí pro domácí měl Kopečný v tento zápas v bráně staženou roletu a penaltu zlikvidoval. Toto byla poslední přímá střela hostů na branku. Snaha o vyrovnání logicky otevírala okna v obraně hostí, ale řešení brejkových situací ze strany domácích postrádalo všechno co postrádat mohlo a tak Ořechov hostujícího brankáře praktický výrazně neohrozil

Přesto, že do konce jinak fair vedeného zápasu zbývalo ještě hodně času, mělo dle mého názoru jednoho poraženého ještě před koncem utkání. Tím pro mě byl střídající hráč hostí č. 10 (jestli se nepletu Řezáč), který ač sám není nějaký "Messi" s despektem a posměškem komentoval každý nepodařený míč domácích. Není težké vyhrávat když se daří, ale zabojovat a vydat ze sebe všechno i v čase nepřízně svědčí o vůli a odhodlání, které si respekt zaslouží .

Ořechov ač nebyl v tomto utkání lepší, našel dostatek síly a umu aby to na soupeře tentokrát stačilo.

 

vko

 

zápas očima soupeře možno vidět zde

 

Diskuze k zápasu FKO-Želešice

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek