Moutnice - FK Ořechov 0:2 (0:0)

branky: 81.Ryšavý, 90. Fiala

sestava:

Kopečný - Šmída, Doubrava, Remuta, Polášek - Staněk, Vaněk, Ryšavý, Fiala - Kučera (45. Hrdina), Kališ (75. Kašparovský, 90. Kocián)

do utkání nazasáhli Karásek, Zich

 

Utkání se vyznačovalo důležitostí pro obě mužstva. Ořechov potřeboval body proto aby v popředí tabulky udržel krok s Podolím a domácí potřebují každý bodík v záchranářských bojích. Proto si obě mužstva příliš prostoru vzájemně nedarovali. Lepší začátek měli přecejenom domácí kteří se v úvodu jevili aktivnější. Po úvodní 15 ti minutovce se hra srovnala a odehrávala se převážně mezi oběma vápny, protože ani jedno mužstvo nebylo schopno dotáhnout svoje akce do efektivnější koncovky. Domácí hrozili především nepříjemnými centry před branku a Ořechov zrazovala finální fáze kombinace kdy i dobře připravené akce nedokázal dotáhnout do koncovky a přímého ohrožení domácí branky. Proto ani nebylo překvapující že poločas skončil bezbrankovou remízou.

S větrem v zádech do druhé půle nastoupil Ořechov a postupně přebíral aktivitu na svoje kopačky. Do dobré příležitosti se dvakrát dostal Kališ ale z 12 metrů v podobných situacích kdy se k němu odrazil míč nedokázal trefit branku. Domácí byly vstřelení gólu nejblíže v 75. min kdy po centru a následném souboji vypadl míč Kopečnému v bráně Ořechova a směřoval do sítě, Polášek však těsně před brankovou čárou dokázal míč odkopnout do bezpečí. Za svoji aktivitu v druhé půli byl Ořechov odměněn v 81 minutě kdy po závaru před domácí brankou dokázal s pomocí teče obránce dostat míč za záda golmana Ryšavý. Domácí se sice snažili o tlak ale ten vyzněl platonicky. Naopak v 90. minutě dokázal uplatnit svoji rychlost Kašparovský, který poté co se protáhl po levé straně servíroval míč před práznou branku Fialovi a pro něho už bylo jednoduché zpečetit vítězství.

Díky aktivitě především v druhé půli a větší touze po úspěchu Ořechov zaslouženě odvezl důležité body.

 

vko