Ořechov - Ochoz 2:1 (0:1)

branky za FKO: 48 Panáček, 75. Cihlář Z

 

sestava:  Růžička - Solomon, Hrdlička, Remuta, Dvořák - Panáček, Ryšavý (46. Koplík) Cihlář J., Fiala - Čížek Martin, Cihlář Z.

 

v silně pozměněné sestavě vyvolané zejména zraněními a nemocí nastoupili domácí k dalšímu důležitému utkání v boji o záchranu. Soupeř nastoupil sebevědomě a působil dojmem že si rozhodně chce odvézt z Ořechova nějaké body. Tuto svou touhu začal naplňovat v 10 min kdy po nedorozumnění při bránění rohového kopu hostujícímu hráči nedělalo problém uklidit míč zahraný od praporku do sítě. Domácí kromě dvou akcí kdy se do šance a následného zakončení dostal Fiala působili bezradně. Hostům se dařilo lépe kombinovat a vytvářet si tak uzemní převahu. Velké šance však ke stěstí domácích nepřišli.

Druhá půle začala šťastně pro Ořechov. v 48 min zahrával trestný kop Remuta a našel ve velkém vápně volného Panáčka, který brankáři hlavou z osmi metrů nedal šanci. Hostě jakoby vypadly z tempa a hra se vyrovnala. Hlavní dění se odehrávalo zejména mezi šestnáctkami i když hosté možná působili fotbalovějším dojmem. V 75 min v čase kdy se Ochoz začínal nadechovat k výraznějšímu tlaku, přišla fatální chyba hostujícího obránce. Kuba Cihlář hledal dlouhou příhrávkou Zdenka Cihláře na hrotu útoku. Míč však byl krátky a směřoval na obránce, který však ve snaze zablokovat přihrávku uklouzl a nabídl tak domácímu nestorovi postupovat sám na bránkáře a ten nabídnutou šanci díky "blafáku" nepohrdl. Obětavě bojující domácí pustili soupeře ve zbývajícím čase do jediné zato však 100% šance. Růžičkovi vypadl centrovaný míč u kterého byl na malém vápně první hostující útočník, naštěstí pro domácí branku netrefil. Ořechov se do konce soustředil na ubránění náskoku což se nakonec díky obětavosti i podařilo.

Za víkendový program zaslouží ocenění zejména Kuba Cihlář, Lukáš Dvořák, Martin Čížek kteří krom dopoledního zápasu za "A" dokázali odehrát ještě další utkání za dorost respektive "B", stejně jako Ryšavý s Hrdličkou kteří nastoupili se sebezapřením a zraněním.

 

vko