Říčany : FK Ořechov 0:2 (0:0)

 

 

11.08.2008

branky: Duša, Kozel

sestava: Kopečný- Slaný,Hlobil, Machát, Polášek- Chyba(55. min Bartoněk),Hrdlička(55. min Pavlík), Ryšavý (75.min Duša),Fiala- Remuta, Kozel

Rozhodčí: J. Válka

 

Tak je tady nová sezona

K prvnímu utkání nové sezony jsme zajížděli k nevyzpytatelnému soupeři do Říčan.

Kádr mužstva nedoznal výraznějších změn když z hostování z Rajhradu se vrátil Zbyněk Fiala a z "B" naskočil Jan Kozel.

Utkání začalo oboustrannou nervozitou, takže k ohrožení branky soupeře docházelo spíše sporadicky a to spíše po chybách než po vypracovaných akcích. První vážněji zahrozily domácí, když Kopečný nedokázal zkrotit dlouhý centr, který mu vypadl. U odraženého míče byl jako první domácí útočník ale jeho dorážka do odkryté branky byla nedůrazná a stala se snadnou kořistí brankáře.

Ořechov se k ohrožení dostával zejména po rychlích průnicích ze strany, nicméně lepší a důraznější zakončení většinou kazila špatná finální přihrávka.

Po celý první poločas jsme měli mírnou územní převahu, kterou jsme bohužel nedokázali využít brankově. Domácí ještě zahrozily nepříjemnou přízemní střelou, která měnila dráhu a naděla tak brankáři starosti a několika centrovanými míči.

D o druhého polačasu jsem nastoupily beze změn. Vzhledem k tomu že po přestávce nic nenasvědčovalo výraznému zlepšení, rozhodl se trenér Václavíček pro změnu hned na dvou postech již v 55.min. Do hry naskočily Bartoněk s Pavlíkem a zejména Bartoněk rozhýbal naši hru na levé straně. Po několika jeho průnicích a následných přihrávkách odvraceli míče do bezpečí jen s vypětím sil.

Během druhého poločasu narůstala převaha Ořechova, nicméně byly to domácí kdo mohl jít do vedení. Po rychlém protiútoku zakončoval zcela nekrytý útočník hlavou z malého vápna, ke štěstí Ořechova trefil přímo střed brány a připraveného golmana.

Opět se potvrdilo heslo nedáš dostaneš. Po rohovém kopu, kterému předcházelo střídání (Ryšavý - Duša, do zálohy se stáhl Remuta), svůj první dotek s míčem využil ke vstřelení gůlu hlavou Aleš Duša. Od této chvíle bylo na hřišti jedinné mužstvo a to Ořechov. Přes další vyložené šance (Kozel, Fiala, Duša, Bartoněk, Remuta trestňák) jsme další branku vstřelily v 89. min. To po závaru v šestnáctce důrazný Kozel dopravil míč do branky i domácím obráncem.

Důležitý start do sezony se nám vydařil a zaslouženě jsme odvezli 3 body z Říčan

vko