Říčany - FKO "A" 2:4 (1:1)

branky za FKO: 30. Staněk, 52. Ryšavý, 65. Fiala, 81. Vaněk

sestava: Zich - Šmída, Staněk, Koplík, Polášek - Hrdina (60. Kašparovský), Vaněk, Ryšavý, Fiala (82. Karásek) - Kučera, Remuta (72. Kališ)

 

Domácí začali lépe a v úvodních 15. minutách byly nebezpečnějším mužstvem. Svůj tým v těchto okamžicích podržel několika dobrými zákroky v bráně Michal Zich. V průběhu první půle se hra vyrovnala a postupem času se převaha začala překlápět na stranu Ořechova. Hosté si vyracovali po rychlých kombinacích i několik dobrých příležitostí. Bohužel pro Ořechov v jasných šancích z malého vápna selhali nejprve Remuta i Kučera. Gólu se ořechovští dočkali po půl hodině když po špatném vyběhnutí domácího bránkáře na rohový kop Hrdiny spadl míč na hlavu L. Staňka a odrazil se do sítě. Ořechov se lehce uklidnil a vypracovával si další šance. Po gólu volala zejména ta v 44. minutě kdy hostující hráči vykombinovali domácí obranu tak že před brankářem stáli osamoceni Kučera s Hrdinou, ten však střelu namířil do brankářových nohou. Za minutu se tak naplnilo pořekadlo nedáš-dostaněš. Prakticky z protiútoku si na centr z pravé strany dokázal naskočit nejnebezpečnější hráč domácích Palko a hlavou z deseti metrů srovnal skore.

Ve druhé půli se projevili kombinační schopnosti Ořechova, pramenící z lepšího pohybu. V 52. min byl na hranici velkého vápna faulován Vaněk a z následného trestného kopu prostřelil Ryšavý zeď i brankáře. 2:1 pro Ořechov. V této fázi utkání se o útoku domácích prakticky nedá mluvit, protože jejich akce byly zastaveny buď díky vlastní nepřesnosti nebo pozorné a důrazné obraně Ořechova v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.

V 65. minutě po zisku míče na půlící čáře nachází L. Staněk na hranici velkého vápna Fialu a ten kopem z kategorii "kosmických záhad" poslal míč z voleje potřetí za záda domácího brankáře. Domácí zahrozili nepříjemnou ranou z voleje z hranice velkého vápna kterou musel nadvakrát krotit Zich. Definitivní pojistku přidal Vaněk v 81. minutě po přistrčení od Kališe. Z 20 metrů tvrdou střelou zvýšil na 4-1. Ořechov mohl skore ještě navýšit ale dobře rozjeté akce bohužel nedotáhl do efektivnější koncovky. Divákům imponoval zejména "signál  Želva" (zasvěcení ví).  Definitivní podobu výsledku dali domácí po rychle rozehraném trestném kopu, když díky nekoncentrovanosti zůstal na malém vápně domácí hráč sám a hlavou usměrnil míč do sítě.

 

i přes změny v sestavě z části vynucené zraněními zasloužené vítězství Ořechova

 

vko

Diskusní téma: Říčany - FKO "A" 2:4 (1:1)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek