Vevrská Bitýška - FK Ořechov 4:1 (2:0)

branka: 50. Vaněk

sestava: 

Zich - Šmída, Hrdlička, Staněk, Polášek (80. Karásek)- Cihlář J., Vaněk. Kučera, Chyba - Kališ (55.Solomon), Remuta

do hry nezasáhl Růžička

 

sestava byla opět poznamenána změnami způsobenými absencemi z různých důvodů. Proti minulému zápasu chybělo v zápisu 5 jmen.

Domácí nastoupili sebevědomě ale ořechovští je svojí aktivitou mírně zaskočili neboť měli první šanci. K první brance stejně jako k ostatním se domácí dostali poměrně lacino. Po zbytečném faulu před pokutovým územým zakroutil domácí  špílmachr střelu kolem zdi, tu dokázal Zich v brance pouze vyrazit a pro dobíhajícího útočníka nebylo problém zavěsit. Ořechov byl v další části i  přes obdrženou branku rovnoceným soupeřem když se díky rychlejšímu pohybu a kombinaci po zemi dokázal dosta do několika dobrých příležitostí. Kučera běžel z křídla sám na brankáře, Remuta na třikrát zakončoval na malém vápně a následně poslal hlavičku z rohového kopu těsně nad branku. Bohužel pro Ořechov domácí předvedli větší důraz jak před svojí a tak soupeřovou brankou když při vstřelení druhé branky dokázal po nákopu z vlastní půle dostat domácí útočník do pozice komparzistů hostující obránce. (v baletním přístupu v tomto zápase vynikal zejména Polášek) Po odraženém míči si přehodil obránce a z úhlu na přední tyči prostřelil brankáře. To běžela cca 35 min. Hostům se nedala upřít snaha a dostávali se i do nebezpečného zakončení ale bohužel bez úspěšné koncovky.

 

Do druhé půle nastoupili domácí jakoby ukolébaní dvoubrankovým vedením a byly rychle vyvedeni z letargie. V 50. minutě se tak trochu i se štěstím dostal míč k Vaňkovi a ten křížnou střelou snížil a nastartoval tak tlak hostů. Ořechov byl v této fázi lepším mužstvem na hřišti, bohužel pro něj jeho aktivitu víceméně ukončila chyba brankáře který si v cca 70 min dalekonosnou střelu z trestného kopu nešťastně srazil za svoje záda. Následná čtvrtá branka a další šance byly jen logickým vyústěním  snahy o korekci a tím otevřenější obrany. Od 85 minuty se utkání bohužel opět pouze dohrávalo.

Ořechov momentálně sráží hrubé individuální chyby které jsou do očí bijící i na úrovni okresního přeboru a slabý důraz zejména před oběma brankami.

 

vko