"A" - Moutnice 6:1 (3:0)

branky: 43.+ 45. Kučera, 25. + 65. Kališ, 75. Ryšavý, 85. Fiala

sestava: Zich - Šmída, Koplík, Staněk, Polášek - Hrdina (75. Karásek), Vaněk, Ryšavý, Fiala - Kučera (46. Kašparovský), Kališ (66. Remuta)

do utkání nezasáhl Kopečný

 

Za krásného slunečného odpoledne přijel do Ořechova soupeř který se dosud mohl opírat o nejpevnější obranu v soutěži. Takže zápas byl soubojem nejlepšího útoku proti nejlepší obraně.

Zápas byl podobný tomu který se odehrál před 14 dny. Hosté měli snahu hrát a domácí si tak mohli zastřílet. Výsledek sice hovoří jasně, ale vývoj a obraz hry tak jasný nebyl. Moutničtí svým rychlým přístupem a důrazem měli na začátku utkání mírnou převahu když Ořechov působil v úvodu ospale. Od 20 minuty se hra vyrovnala a domácí se začali dostávat do střeleckých pozic. Poprvé překonali Moutnickou obranu ve 25. minutě když opakovaný centr zleva dokázal před brankou přiklepnout Staněk Kališovi a ten nedal hostujícímu brankáři šanci. Po půl hodině přišla největší šance hostů, když po přihrávce mezi dva obránce postupoval hostující útočník sám na domácího golmana, ten ale pohotovým vyběhnutím šanci hostů pokryl, což byl jak se později ukázalo možná klíčový okamžik zápasu. Hosté si totiž nedokázali pohlídat konec poločasu a nechali si dát ne jednu, ale hned dvě branky do šatny. Nejprve prodloužil Fiala dlouhý výkop za záda obránců, kde si naběhl do té doby nevýrazný Kučera a z prvního dotyku uklidil míč do sítě. Na 3:0 zvyšoval opět Kučera po akci Hrdiny, který dokázal ustát dva souboje, následně se odražený míč dostal na křídle k domácímu útočníkovi který bodlem propálil brankáře.

Do druhé půle vstoupil uklidněný Ořechov s vědomím náskoku a mohl se tak soustředit na bránění a rychlé protiútoky. Hosté měli snahu a odhodlání za každou cenu ještě zdramatizovat zápas, ale jejich územní převaha k vyloženým šancím nevedla. Míra frustrace u hostů dostoupila vrcholu při čtvrté brance. Po souboji před domácím vápnem zůstal na zemi ležet hostující útočník který špatně šlápl, Polášek dokázal vyvést míč, poslal jej na křídlo rychlému Kašparovskému ten jej potáhl a ideálně našel ve vápně zcela osamoceného Kališe který se opět nemýlil. Hosté se dožadovali přerušení, ale o nic vážného jak dokazuje fakt že útočník celé utkání v pohodě dohrál, nešlo. Třešničku dne si diváci mohli vychutnat při páté brance. Delikatesu tentokrát servíroval Bohdan Ryšavý. Ten si  dokázal ve vzduchu patou obhodit obránce a téměř z brankové čáry přehodil u první tyče stojícího golmana. Na 6:0 zvyšoval po rychlé souhře do prázdné branky Fiala. Hosté se nakonec dočkali alespoň čestného úspěchu když v samotném závěru dorazil střídající hráč hlavou střelu hostujícího útočníka.

 

vko