"A" - Šlapanice B 3:1 (0:0)

branky: 70. Koplík, 85. Kašparovský, 87. Kučera

sestava: Zich - Polášek, Staněk, Hrdlička, Šmída - Hrdina (46. Bartoněk), Vaněk, Koplík, Fiala - Kališ (45. Kašparovský), Kučera (89. Slaný)

do utkání nezasáhli Karásek, Kopečný

 

V posledním letošním domácím zápase nás čekal soupeř který dokázal Ořechov v červnu porazit vysoko 6:0. Domácím se vstup do zápasu příliš nepovedl a nepřesnost a ukvapenost měla výrazný podíl na kvalitě hry během celé první půle. Dá se dokonce i říci že to byly hosté kteří byly pro branku soupeře nebezpečnější. Zejména při dvou centrovaných míčích z levé strany domácím zatrnulo. Ořechov měl víceméně jen několik náznaků příležitostí ale k vážnějšímu ohrožení hostující branky se nedostal. 

Po nevýrazném prvním poločase došlo o přestávce k vystřídání hned dvou ofenzivních hráčů a pozitivní určitě bylo že naskočivští Bartoněk s Kašparovským hru oživili. Ořechov získal územní převahu ale k první střele na branku se domácí dostali až po hodině hry kdy brankáře hostů střelou z 20 metrů prověřil Vaněk. Do slibné pozice se dostával Kučera, který však přihrávku z křídla sám před brankou špatně trefil a tak to byly Šlapanice kdo mohl jít v cca 70. minutě do vedení. Po prostrčení na vápně se dostal z levé strany do vyložené šance hostující útočník, jeho střelu ale dokázal nohou vykopnou Zich v bráně Ořechova. Prakticky z protiútoku se konečně dočkali domácí. Koplík se dokázal probojovat k zakončení na hranici velkého vápna a parádní střelou do šibenice, kterou ještě otřel o břevno nedal brankáři šanci. Šlapanice kteří i přes postavení v tabulce předváděli sympatický výkon dokázali vyrovnat v 80. minutě. Skákavou střelu nedokázal zkrotit domácí brankář a nabídnutou dorážkou nepohrdl hostující záložník. Domácí však i přes nepříliš přesvědčivý výkon dokázali nakonec soupeře v samotném závěru zlomit. V 85. minutě si na Poláškův odkop dokázal na půlce naběhnout mezi stopery Kašparovský, kterému nedělalo problém ukázat obráncům záda a tváří v tvář brankáři nazaváhal. Definitivní šanci na bodový zisk svému týmu vzal hostující stoper, který jako poslední nabídl minelou míč Radimu Kučerovi. Ten i když nadvakrát nakonec dokázal překonat vyběhnuvšího brankáře. Uklidnil tak domácí fanoušky a uzamknul domácí hřiště na zimu vítězstvím.

 

vko