FK Ořechov - FK Sokol Zbraslav 2:1 (0:0)

branky: 75. Kališ, 78. Kučera

 

sestava: Kopečný - Hrdlička - Šmída, Kališ, Polášek - Hrdina (87. Kocián), Ryšavý, Vaněk, Fiala - Remuta (60. Kašparovský), Kučera

do utkání nezasáhli: Koplík, Zich, Karásek

 

Za velkého tepla nastoupil aktuálně třetí tým (Ořechov) proti čtvrtému. Do utkání se lépe podařilo  vstoupit hostům ze Zbraslavi kteří působili sebevědoměji, nicméně k žádné výraznější šanci se během první půle nedostali.  Ořechov se v zápasu rozjížděl pomaleji ale postupem času dokázali domácí srovnat obraz hry a pro branku soupeře byly nebezpečnější. V 15. minutě se zastřeloval V.Kališ který po přistrčení od Kučery z vápna vyslal střelu za kterou poslal hostující brankář pouze prosebný pohled. Pro tentokrát byl ještě vyslyšen, když míč skončil na břevně.  Další dobré situaci se ocitl Ryšavý jehož střelu z rohu velkého vápna dokázal brankář z pod břevna vyškrábnout. Ořechov měl v druhé polovině první půle územní převahu ze které pramenili nebezpečné situace. Dvakrát se po centru Fialy ve slibné pozici ocitl T.Remuta ale hlavou nezamířil přesně.

Ve druhém poločase se obraz hry hry výrazněji nezměnil. Dá se říct že domácí měli stále více ze hry a byly aktivnější za což byly odměněni. V 75. min se z pozice stopera před branku hostí opět dostal ke střele V.Kališ a tentokrát trefil levačkou přesně. Jeho střela z 18 metrů vymetla pavouka.

Hned po rozehrání se poprvé výrazněji připoměli i hosté. Po rohu musel hlavičku vytahovat nad břevno Kopečný. Hned vzápětí se opět mohly radovat domácí. Na levém křídle se po autovém vhazování dokázal uvolnit Ryšavý a předložil přesný centr na zadní tyč kde byl připravený Kučera, který hlavou nezaváhal. Domácí se mohly soustředit na klidné dohrání utkání a hostům nezbývalo nic jiného než se ve zbývajícím čase výrazněji pokusit ohrozit domácí branku ve větším počtu. Napomohlo jim k tomu několik rohů které následovali rychle po sobě. Šanci na bodový zisk jim sebral dobrým zákrokem v 82. min Kopečný který dokázal zlikvidovat nebezpečnou hlavičku na přední tyči. Ke korekci výsledku došlo k samotném závěru když hosté dokázali ve vápně přečíslit domácí obranu a střídající hráč uklidil míč z 10 metrů na "dlouhou" tyč. Po rozehrání ze středového kruhu se pískal konec a Ořechov se tak mohl radovat z dalších zasloužených bodů.

 

vko 

zápas očima soupeře