FK Ořechov - Ivančice B 2:2 (0:1)

branky: 60. Hrdina, 88.Ryšavý z penalty

sestava: Kopečný - Šmída,Hrdlička, Staněk, Slaný - Koplík (46.Kališ), Vaněk, Fiala, Bartoněk (46. Ryšavý) - Remuta, Hrdina

do utkání nezasáhli: Zich, Kučera

 

První utkání sezony může Ořechov hodnotit rozporuplně. Před utkáním chtěli určitě domácí zaknihovat s nováčkem plný počet bodů ale bohužel vstup do utkání a úvodní část tomu neodpovídala. Sestavu musel před utkáním domácí trenér upravit když akutní zdravotní indispozice nepustila do zápasu Kučeru. Hosté byly na začátku zápasu rozhodně nebezpečnější a po zásluze šli do vedení. Postupem česu se hra srovnávala a přišli i šance. Tu z nejvyloženějších v cca 30 min nevyužil Staněk, který pokutový kop nařízený po zbytečném faulu u koncové čáry, nasměroval pouze do tyče. V samotném závěru po průniku Vańka který se se štěstím protáhl přes hostující obránce, postupoval sám na brankáře Hrdina který se však hrdinou pro tuto chvíli nestal.

Do druhého poločasu přišel na hřiště Kališ a zejména zkušený Ryšavý což mělo za následek zpřesnění kombinací domácích a územní převahu která po cca hodině vyústila v zasloužené vyrovnání, kdy ž Ryšavého centr z pravé strany z voleje uklidil na přední tyč Hrdina. Dlouho se však domácí z vyrovnání netěšily.

V 65. min prošel lehce středem obrany střídající hráč a z 12 m poslal míč do šibenice. Ořechov nějakou chvíli opět trvalo než se dostal do hry a v této době mohli Ivančece svůj náskok nyvýšit když několikrát ohrozili domácí branku. S blížícím se koncem zápasu začal sílit tlak domácích a začalo přibívat šancí. Několikrát měl dobrou pozici po centrech Hrdlička, Staněk, nebo zbrkle zakončující Fiala. K vyrovnání se nakonec Ořechov dostal přes penaltu která byla odpískána v nepřehledné situaci za ruku jednoho z hostujících obránců. Ryšavý  si s exekucí jistě poradil. V samotném závěru měl možnost strhnout vítězství na ořechovskou stranu Hrdlička který zcela nekrytý na malém vápně dedokázal vtěsnat svoji hlavičku mezi tři tyče.

Oba soupeř mohli ze hřiště odcházet s pocitem ztráty, takže nerozhodný výsledek se může jevit asi jako zasloužený pro obě strany.

 

vko

 

zápas očima soupeře