FK Ořechov - Měnín 5:0 (3:0) (6:0)

branky: 18. Koplík, 35. Kališ. 45. Ryšavý, 68.Vaněk, 78. Fiala (90. Kašparovský)

sestava: Kopečný - Šmída, Hrdlička, Staněk, Polášek - Koplík (60. Kašparovský), Vaněk, Ryšavý (85. Hrdina), Fiala - Kališ (75. Bartoněk), Kučera

do utkání nezasáhli připravení Zich a Karásek

 

Utkání dvou soupeřů kteří chtěli hrát za každého vývoje fotbal se změnil v jednoznačnou záležitost. Hosté sice dokázali dlouze kombinovat ale v uctivé vzdálenosti od branky. Domácí účinně pokryly nejlepšího střelce soutěže Vykouřila který se za celý zápas dostal k zakončení pouze jednou a shodou okolností se jednalo o jedinnou nebezpečnou střelu hostů která z cca 10 metrů směřovala doprosted brány. Ořechov tentokrát dokázal využít mezer v obraně soupeře a lehce se dostával do brankových příležitostí. Díky rychlé a přesné přihrávce byl na půlce uvolněn Kučera který ve dvojici postupoval sám na brankáře, před kterým nezištnou přihrávkou vybídl ke skórování Koplíka. Šance Ořechova přicházeli zejména po průnicích z křídla, jeden z mnoha využil ke gólu Kališ, který ač sám proti 6 obráncům dokázal svoji hlavičku poslat od břevna do sítě. Hřebíček do rakve zatloukl těsně před poločasem Ryšavý který si ve vápně zpracoval centr Kališe a levačkou míč s citem poslal na zadní tyč.

Ve druhé půli se ještě více projevila převaha domácích, kteří dlouho nechávali vyniknout gólmana hostů. V šancích se postupně snad vystřídali všichni ofenzivní hráči. Skore dokázal posunou po kombinaci na pravém křídle až Vaněk který křížnou střelou z pravé strany vymetl lavačkou pavouka. Pátá branka padla po jednom z mnoha úniků Fialy který nekompromisní ranou prostřelil brankáře. Konečnou podobu mohl dát výsledku Radek Kašparovský který se dokázal na pravém křídle uvolnit, ale jeho střela která z branky vyběhla "dírou" v síti unikla pozornosti rozhodčích, proto se do zápisu psal konečný výsledek 5:0 pro domácí.

 

vko