FK Ořechov - SK Měnín 2:0 (0:0)

branky: 80. Vaněk, 86. Kocián

sestava:

Zich - Hrdlička, Solomon, Koplík - Staněk (75. Kocián), Fiala L., Vaněk, Vala, Kališ (45. Slaný) - Cihlář Z. (65. Chyba), Cihlář 

 

Za úmorného vedra jsme na úvod sezony změřili svoje síly se staronovým účastníkem OP týmem Měnína. Hned ve 30. sekundě zápasu se Ořechovu naskytla velká šance na skorování. Staněk na velkém vápně sebral míč chybujícímu obránci a po jeho jeho průniku a zpětné přihrávce so ocitl v dobré pozici na penaltě Vaněk, bohužel však svoji střelu namířil přímo do golmana. Během dalších minut se hra zklidnila a oba soupeři zaujali spíše vyčkávací taktiku. Na obou týmech bylo znát vědomí zodpovědnosti z úvodního zápasu sezony. Ořechov se v první půli jevil jako nebezpečnější, když se v dobrých pozicích ocitli Vaněk, Kališ a hlavičkující Cihlář, nicméně po většinu času oběma mužstvům vázla kombinace. Hosté se v prvním poločase k výraznějšímu ohrožení nedostali.

 

Před druhým poločasem ukázali domácí pořadatelé početné návštěvě nově nainstalované zavlažování trávníku, nicméně ani pokropení hřiště k lepšímu obrazu hry ve druhém poločase nevedlo. Zkušený a zkonsolidovaný tým Měnína domácí do vážnějších šancí nepouštěl i když jim v tom domácí napomáhali díky častým nepřesnostem a malému pohybu. Měnín začal postupně přebírat aktivitu a častěji ohrožoval branku domácích. Naštěstí pro ně svoje akce zakončoval často zbrkle  z větší a střední vzdálenosti. Nejbíže ke vstřelení branky byly hosté v 65. minutě když se střela tečovaná do protipohybu brankáře odrazila od tyče. Jak se později ukázalo rozhodující situace zápasu přišla v 70. minutě. Po rychlém přechodu středu hřiště postupoval Vaněk s míčem na stojící obránce. 30 metrů před brankou ho zastavil hostující hráč pouze za cenu faulu za který vyfasoval 2 žlutou kartu a tím pádem následoval předčasný odchod do kabin. Domácí získali přavahu ve středu hřiště a svoji výhodu dokázali využít. Po nářažečce se v 80. minutě uvolnil ve velkém vápně Vala (mladá akvizice ze Slatiny), poslal zpět pod sebe na velké vápno naběhnutému Vaňkovi a ten přízemní střelou k tyči nedal brankáři šanci. Hektický konec odmítl Ořechov hned za několik minut. Opět po akci na levé straně přišla přesná přihrávka od Vaňka na na penaltě stojícího osamoceného Kociána a ten uklidil míč do branky. Úspěšnému střelci tam mohli spoluhráči gratulovat nejen ke vstřelení branky ale i k narození syna  Tomáše který přišel na svět o den dříve.

Budiž tato radostná událost dobrým znamením i pro další zápasy.

 

vko