FK Ořechov - SK Říčany 3:1 (1:0)

branky: 7. Vaněk, 75. Cihlář J., 80. Solomon (P) za hosty v 91. snižoval Šuvada

sestava:

Zich - Hrdlička, Janošek, Koplík (81.Kališ) - Chyba, Solomon, Fiala, Slaný (65. Balaja) - Vaněk - Cihlář J., Vala

do utkání nezasáhl Staněk

 

V dosavadním průběhu soutěže dobré výkony domácích borců, prosluněné nedělní odpoledne, dobře naladěný DJ a za soupeře první tým tabulky SK Říčany, to byla pozvánka pro početný zástup domácích i přespolních fandů fotbalu.

Ořechov si tentokrát začátek utkání na domácím hřišti nenechal utéct a svého soupeře od první minuty jasně přehrával. Po dobrém napadání rozehrávky před soupeřovou branku vystihl chybnou přihrávku Vaněk a sám před brankářem nezaváhal. Domácí se zejména díky lepšímu pohybu a nasazení dostávali do dalších šancí při kterých musel předvést svůj um Soustružník v brance Říčan. Zejména při "rybičce" Valy se už zdálo že míč skončí v brance, v další šanci pálil ve skluzu Fiala jen těsně vedle. Hosté toho v první půli mnoho neukázali, pouze několik nepřesných a nedůrazných propagačních střel. Víc jim dobře fungující obraná fáze nedovolila.

Obraz hry se ve druhé půli nezměnil, spíše se ještě hromadili neproměněné šance domácích. S uklidňující druhou branku si však domácí dali načas. Vstřelil ji po samostatné akci Kuba Cihlář, který byl po zápase novináři vyhlášen hvězdou zápasu. Nejprve na hranici velkého vápna vymíchal dva obránce jeho střílený centr odvrátil obránce zpět na jeho kopačky a pak už střelou na vzdálenější tyč poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. V té chvíli se rozplynuli obavy o výsledek všem kteří fandili Ořechovu. Další povedená akce, kdy si na vápně narazil míč Fiala vedla k pokutovému kopu, který následně s přehledem proměnil Jirka Solomon. Korekce výsledku ze strany Říčan ke které došlo v již nastaveném čase přičítáme již mírné legargii z vědomí že tentokrát se po vydařeném a poctvivě odmakaném výkonu všech hráčů Ořechov o body bát nemusí. Hráči tak mohli po zápase zaslouženě oslavit nejen výhru nad dosavadním lídrem tabulky  ale i 30 narozeniny Viktora Kališe kterému srdečně blahopřejeme.

vko