FK Ořechov - Želešice 5:2 (3:1)

branky: 5 + 25 Kučera, 15.Staněk, 75. Vaněk, 88. Fiala

sestava:

Růžička - Šmída (65. Solomon), Hrdlička, Staněk, Polášek - Chyba, Vaněk, Ryšavý (80. Koplík), Fiala - Kališ (46.Remuta), Kučera

do utkání nezasáhli Zich a Karásek

 

Od začátku sezony se tým domácích poprvé jakž takž sešel. Premiéru si odbyl v brance Lukáš Růžička. Zápas začal pro domácí jak nejlépe mohl. Diváci teprve docházeli na stadion a už slyšeli poprvé oslavný ryk. Bohužel však Kališ dorážel z malého vápna z pozice mimo pravidla a tak pomezní odmával postavení mimo hry. Již tato situace naznačila co se na hřišti bude v následujících minutách dít. neuběhlo ani 5 minut a proti vstřelení branky nikdo nic nenamítal. Po kombinaci se k zakončení dokázal dostat Kučera, první střelu brankář ještě vyrazil ale opakovaný pokus skončil za jeho zády. Hra hostí založená na dlouhých nákopech k ničemu krom několika standartních situací nevedla a tak to byl především Ořechov kdo hrál fotbal. Po další povedené kombinaci přistrčil na vápně míč Kučera Staňkovi a ten podstřelil brankáře podruhé. Hosté v obraně nestíhali a domácím se otvíral prostor po rychlém přechodu středu hřiště. Po dalších 10 minutách se domácí radovali potřetí. Staněk hlavou přiklepl Kučerovi a ten znovu přízemní střelou překonal brankáře. Domácí se po třech vstlelených brankách stáhli před vlastní branku a umožnili se tak hostům otřepat. Ti se sice do vážnějších situací během první půle nedostávali ale jednou přece jenom domácí obranu zaskočili. Po jednom z mála průniků kdy se Florián (nová akvizice v źelešickém dresu zapůjčená ze Sparty) dokázal dostat přes domácího kapitána Fialu a odcentrovat z levé strany. Před brankou předskočil útočník obránce a z první nasměroval míč za záda brankáře. Poločasové skore 3:1 plně nevyjadřovalo dění na hřišti protože kdyby domácí dali 5-6 branek nikdo by se nedivil.

 

Druhá půle začala podobně jako ta první. hned v první minutě dvě velké šance, když jedna střela dokonce skončila na břevně. Postupně se hra vyrovnala  a i hosté se dostali do nekolika zakončení při kterých musel být pozorný Růžička v bráně Ořechova. Snížení docílili Želešice v 65 min z nenápadné akce. Florián vysokým centrem našel na zadní tyči jediného hostujícího útočníka a ten se dokázal zorientovat lépe než domácí obrana s brankářem. Domácí mírně řečeno znervozněli a museli odvracet několik nepříjemných závarů před vlastní branků. Hosté, jak je jejich neblahým zvykem se až hystericky dožadovali pokutového kopu po nastřelení ruky, rozhodčí ale hraní rukou jako nedovolené nevyhodnotil a tak se pokračovalo ve hře. Na hřišti se přiostřilo a k vidění bylo nekolik nepříjemných zákroků. Svůj tým dokázal uklidnit po samostané akci Vaněk. Odvrácený míč  z rohového kopu se dostal k Ryašavému a a ten rychlou přihrávkou uvolnil ještě na vlastní půli Vaňka, který si podobně jako v jarním zápase pohrál s hostující obranou v čele s brankářel a s přehledem zvýšil na 4:2. Hosté se ještě jednou dostali do velké šance, když Růžičkovi vypadla skákavá střela a obětavým zákrokem dokázal svoje zaváhání napravit a dorážku vytěsnit nad břevno. Konečnou podobu výsledku dala po rychlém brejku dorážka Fialy který za záda uklidil brankářem vyraženou střelu Remuty. Domácí zejména v první půli dominovali a tak zaslouženě brali všechny body.

 

vko