FK Sokol Zbraslav - FK Ořechov 1:2 (0:0)

branky: 57. Cihlář jakub, 80. Vaněk

sestava:

Zich - Hrdlička, Janošek, Koplík - Chyba, Solomon, Fiala, Slaný (46. Cihlář Z.) -  Vaněk - Vala, Cihlář J.(84.Polášek)

do utkání nezasáhli: Růžička, Kališ, Staněk

Nedělní utkání nabídlo souboj mužstev kteří v minulém ročníku hráli do poslední minuty o setrvání v soutěži. Nicméně kdeže loňské sněhy jsou. Oba týmy se v průběžné tabulce nacházeli v horní polovině  a vzhledem k předváděné hře je i předpoklad že v ní zůstanou

V první půli diktoval tempo Ořechov a kdyby po 30 minutách vedl 3:0 nikdo by se příliš nemohl divit. Díky povedeným kombinacím se do dobrých příležitostí dostával především agilní Vaněk. Bohužel však Ořechov branku nedal a tak domácí ke konci poločasu vyrovnali hru a po jediné povedenější akci z rychlého brejku i ohrozili branku hostí.

Druhá půle již byla vyrovnanější a postupem času se i díky svým fyzickým dispozicím dostávali do šancí domácí (fakt jsou velcí jako kráva). Vzhledem k přibývajícím neproměněným šancím na obou stranách se zdálo, že který tým dá branku bude ten šťastnější. V 57. minutě se to povedlo Ořechovu. Nejprve z levé strany posílal míč před branku Chyba, domácí obrana ani brankář ho nezachytili a tak z druhé strany poslal přízemní centr na přední tyč Zdeněk Cihlář, tam se vyskytoval "chorvat" Kuba Cihlář, který posunul míč za záda brankáře a bylo 1:0 pro Ořechov. Domácí kteří měli před utkáním v tabulce jednobodový náskok po obdržené brance přepli na vyšší stupeň (nebo Ořechov vypnul, nevím) a z tlaku přišli i šance, když střely a hlavičky z těsné blízkosti létali kolem tyčí. Srovnáno bylo poměrně brzy a to po 8 minutách. Po nedůrazně zahraném míči uprostřed hřiště se přes levou stranu obrany prodral do vápna domácí útočník  a jeho polostřela/polocentr zapadl k vzdálenější tyči. V následujích minutách Zbraslav Ořechov nepříjemně zatlačila a při šancích domácích se musel několikrát zaskvět Zich v bráně hostí. Po náporu který hosté přestáli se zejména po rychlých brejcích dostal k nebezpečnému zakončení i Ořechov. Po 60 metrovém sprintu střílel Chyba z první těsně vedle, v tomto zápase výtečný Solomon olízl svoji střelu o břevno. V 80. minutě jsme opět udeřili. Po jednom z rychlých přenesení hry se míč dostal k na vápně volnému Vaňkovi, před kterým konečně nestálo 5 blokujících hráčů, a ten si s nabínutou šanci poradil báječně. Střelou k tyči nedal domácímu golmanovi šanci. Záverečných 10 minut se nesl ve znamení mírného náporu domácích ale Zich v bráně Ořechova již žádnou střelu za svoje záda nepustil. Nutno ocenit že k dobré úrovni utkání přispěl svým výkonem i hlavní rozhodčí Mikláš. Ořechovu se  tak i s potřebnou dávkou štěstí podařilo vytěžit 3 body z horké Zbraslavské půdy.

v dalším utkání přivítáme v neděli na svém hřišti dosavadního lídra soutěže tým z Říčan.

vko