FKO - Mělčany 3:3 (1:3)

 

 

08.09.2008

Branky: Duša 2. Machát

Sestava: Musil -  Pavlík,Machát,Hlobil(45.Remuta)Polášek(45.Kozel)-Chyba,Ryšavý B., Hrdlička,Fiala- Duša, Bartoněk

 

Předkrm před nedělním hlavním chodem obstarali v sobotu družstva připravek obou soupeřů. Domácí Ořechov zvítězil 4:2 a my věřily že muži své nástupce napodobní.

K utkání jsme nastoupily oslabeni o brankáře Kopečného (dlouhodobé zranění) a s Remutou a Kozlem na střídačce (oba lehká zranění)

Utkání začalo ostrým zákrokem hostujícího kapitána na našeho tvůrce hry B.Ryšavého za který obržel hned v první min. žlutou kartu. V 6. min připravily domácí svým fanouškům (kterých tentokrát přišlo opravdu hodně a byly náležitě slyšet) díky nejhezčí akci utkání první důvod k radosti. Po kombinaci ve středu hřiště jsme přenesli hru na pravou stranu, kde se přes obránce uvolnil Z. Fiala a jeho zpětná přihrávka našla ve vápně A. Dušu, který přízemní střelou na přední tyč nedal brankáři šanci.1:0

Bohužel zřejmě ještě opojeni ze vstřelené branky jsme si nechali vyrovnat hned z protiútoku.Domácí brankář ( narychlo dohodnuté hostování z Popůvek) skákavou střelu dokázal pouze vyrazit vyrazit před sebe, obrana zaspala a důrazní hosté dokázali být první u míče a zakončit do odkryté branky. Rychlé vyrovnání soupeře nabudilo a ten se začal tlačit před domácí branku. Drtivou většinu svých útočných akcí Mělčany řešily dlouhým nákopem do vápna a poté důrazným soubojem. Toto jsme jim značně ulehčovali často zbytečnými fauly, kterým předcházelo pozdní přistoupení obránců. V první půli měli hosté několil výrazných šancí po zkrumážích a bohužel dvě také využily. Branky padli jako přes kopírák.Domácí inkasovali po nedůrazné a nejisté hře celé obrany ve vlastním vápnu, když nedokázali na třikrát odehrát míč do bezpečí. Ve 30 min. bylo 1:3 a zdálo se že domácí si tentokrát na kachní pečínku budou muset nechat zajít chuť.

Po lehké "letní bouřce" v kabině naskočily domácím do druhého poločasu Remuta s Kozlem a došlo k přeskupení řad. Ve druhé půli hráli domácí na vzdálenější branku od kabin a v zádech měli poměrně silný vítr. Tohoto využily v cca 55. min kdy po rozehrání trestného kopu dlouhým pasem, prodloužil míč za záda zkoprnělého brankáře domácí stoper Machát, který se pro tyto situace vysouval na hrot.2:3

Domácí ožily a začali hostům zle zatápět. Po dalších cca 10 min. sebral s rozehrou váhajícímu obránci míč Bartoněk, z pravé strany nacentroval před branku kde se hlavou prosadil A.Duša. srovnáno 3:3. Hosté se začali strachoval o výsledek a domácí cítily šanci zápas otočit, protože se zdálo že Mělčanům začínají chybět síly. Bylo cca půl hodiny do konce utkání a domácí soupeři svojí aktivní hrou v této fázi nedovolovali déle držezt míč z čehož pramenil tlak Ořechova. Vymanit se ze sevření podařilo Mělčanským díky svým fanouškům, kteří cca 75. min přerušily utkání tím že vhodily na hrací plochgu dýmovnici. Hosté si mohli odcdechnout a v přerušení nabrat síly.

Zápas, ve kterém se hrálo dosti tvrdě (zejména hosté 8 žk), se po opětovném zahájení dohrálo bez výraznějšího ohrožení obou branek a tak cca 300 diváků mohlo odcházet celkem spokojeno. K vidění bylo 6 branek, utkání mělo nasazení a náboj až do závěrečného hvizdu.

vko