FKO - Sokol Popůvky 3:0 (0:0)

branky: 50. Stehlík, 55. Solomon (pen), 75. Duša

 

sestava: Kopečný - Stehlík, Hrdlička, Machát, Kazda - Hrdina (65. Kocián), Ryšavý (60. Fiala), Bartoněk (80. Chyba) - Duša, Kozel

 

na střídání připraven ještě Slaný

 

Po neplánované přestávce v minulém kole nastoupil Ořechov za pěkného počasí k domácímu utkání v lehce pozměněné sestavě oproti minulým zápasům.

Soupeř se od úvodního hvizdu držel výrazně defenzívní taktiky a na útok pomýšlel zejména po náhodných odkopech z vlastní obrany. Domácí kteří měli zápas jasně pod kontrolu bohužel nedokázali lépe využít odevzdanosti soupeře a svým netrpělivým a často zbrklým řešením finální fáze dobře rozjetých akcí se sami připravovali o možnost výrazněji ohrozit hostujícího brankáře. V prvním poločase za zmínku stojí několik střel ze střední vzdálenosti které buď chytil brankář a nebo skončily těsně vedle (Bartoněk, Duša...).

 

Po přestávce, ve které měli domácí možnost znovu si připomenou jak na soupeře, přisly i branky a tím i uklidnění. První padla v cca 50.min po rozehrání rohového kopu na krátko kdy Bartoněk narazil míč Ryšavému, který následným centrem našel na malém vápně Stehlíka a ten hlavou vstřelil svoji první branku v dresu Ořechova. V této fázi utkání domácí prakticky soupeři nedovolovali dostat se z vlastní půle a za aktivní hru byly odměněni. Po kombinaci odehrávající se na pravé straně nebyly ostaní spoluhráči skoupý na krok a po dlouhém náběhu z levé starny přes půl hřište byl vápně sražen Hrdina na kterého směřoval centr. Následnou penaltu s přehledem proměnil Solomon. Hosté prakticky rezignovali na nějaké nebezpečnější snažení se o ohrožení branky což se jim za celé utkání ani nepovedlo. Jasné převahy využil Ořechov ke své vlastní škodě již jen jednou. Po zmatcích v obraně hostů vyhrál Fiala sprintérský souboj s vlastními spoluhráči (obránci byly jen komparzisté v krajních drahách) a nezištně přihrál zcela volnému Ušákovi který nedal brankáři šanci.

 

Celé utkání se odehrálo ve zcela jasné režii domácího celku, který po přestávce dokázal využít svých kvalit.

 

vko