Prštice - "A" 1:2 (0:1)

branky: 30. Vaněk, 60. Kučera

 

sestava: Kopečný - Šmída, Hrdlička, Staněk, Polášek - Kučera (80. Kocián), Koplík, Vaněk, Fiala - Kašparovský (70. Hrdina), Kališ

do utkání nezasáhl Michal Zich

 

Zápas příliš fotbalové krásy nepobral. Hra na malém hřišti byla často přerušováná a oběma týmům se nedařilo podržel míč déle na svých kopačkách. Nadějnou pozici měl po prodloužení výkopu Kališem Radek Kašparovský cca ve 20. min ale zakončil ukvapeně a nedůrazně. Domácí se do výrazné šance během první půle nedostali takže Kopečný v pohodě posbíral pouze centry které mířili před jeho branku. Do vedení se Ořechov dostal po vybojování zdánlivě ztraceného míče Radimem Kučerou který byl poté na levém křídle před pokutovým územím faulován. Z nařízeného kopu nachytal na zadní tyči domácího golmana Vaněk.

Do druhé půle vstoupil lépe uklidněný Ořechov. Díky lepšímu pohybu se hráči dostali do několika dobrých střeleckých příležitostí (aktivní směrem dopředu byl zejména Kašparovský na levém křídle). Největší šanci měl po křížné přihrávce od Kučery  nabíhající Fiala, který z pravé strany postupoval sám na brankáře, který ale jeho ránu dokázal vytáhnout na břevno. Převaha Ořechova vyústila i v zasloužené navýšení vedení. Po rohovém kopu mířil hlavou přesně na vzdálenější tyči Kučera. Hosté se poté soustředili na obranu. Domácí zahrozili až na samotném konci zápasu. Nejprve se k odraženému míči na hranici velkého vápna dostal domácí střelec Macalík, ale sám před brankářem jak se později ukázalo ke štěstí Ořechova zklamal, když netrefil branku. V poslední minutě se dokázal na pravé straně protáhnout přes obranu domácí hráč, který přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování nabíhajícího spoluhráče. Na obrat už však domácím ani čas ani síli nezůstali a tak Ořechov tentokrát ve spíše nervózním zápase mohl prodloužit svoji serii vítězných zápasů.

 

vko